Bu 512 GB microSD kart Galaxy S6 Edge’dan pahalı!

Bu 512 GB microSD kart Galaxy S6 Edge’dan pahalı!

Microdia Xtra Elite model adıyla gelen microSD kart, tam 512 GB hafızaya sahip. Bu denli kompakt bir yapıda böylesine geniş depolama alanının maliyeti ise baş döndürücü...

32, 64 GB ve son dönemde 128 GB ile akıllı telefonların gittikçe daha fazla artırılaibilen hafızalara saihp oldukları görülüyor. Elbette bu durum, hafızası artırılabilir özellikteki cihazlar için geçerli. Tabletler için de durum aynı. Temel olarak microSD kartlarla ilgili fiyatlar da erişilebilir seviyede diye düşünüyorduk ki Tayvan’da görücüye çıkan bir microSD tüm bilinenleri değiştirdi.

Microdia Xtra Elite model adıyla gelen microSD kart, tam 512 GB hafızaya sahip. Bu denli kompakt bir yapıda böylesine geniş depolama alanının sunulması teknolojik açıdan övgüyü hak ediyor. Öte yandan akıllı telefon üreticilerinin de 128 GB desteği yerine çok daha yüksek depolama alanı desteğini sunmaları tetikleniyor. Bunlar iyi haberler, peki ürünün fiyatı ne?

15-06/05/microdia-512gb-microsd-computex.jpg

'Küçük' servet!

Açıklamaya göre 300Mbps veri aktarımı sunan 512 GB Microdia Xtra Elite’ın fiyatı 1000 dolara yakın olacak. Bu fiyat, son dönemin en iddialı Android’li akıllı telefonlarından Galaxy S6 Edge’den bile pahalı. Üstelik 64 GB microSD kartların fiyatları 100 TL bile değil...

500 GB microSD kart, ilgi görür mü bilinmez ama bu kadar küçük bir alanda böylesine geniş bir depolama alanının sunulması bir kez daha vurgulanması gereken başarı durumunda.

2015 yılının başında İspanya’da düzenlenen Mobile World Congress 2015’te SanDisk, 200 GB kapasiteli microSD kart duyurmuştu. Böylelikle 512 GB hafızalı Microdia Xtra Elite microSD kart, türünün en geniş depolama alanı sunan modeli oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN