Bu hafta sonu da evdeyiz! Sağanak yağış fena vuracak

Bu hafta sonu da evdeyiz! Sağanak yağış fena vuracak

Meteorolojinin sarı kodlu uyarısının ardından beklenen sağanak İstanbul'da etkili oldu, yollar göle döndü, bazı evleri su bastı. Hafta sonu hava durumunun nasıl olacağı ise merak konusu oldu. Peki hafta sonu sağanak yağış var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün İstanbul için yapılan 'sarı kod'lu uyarının ardından beklenen sağanak etkili oldu. İstanbul'un bazı ilçelerinde yollar göle döndü, bodrum kattaki bazı evleri de su bastı.

Şiddetli ve gök gürültülü sağanağın ardından hafta sonu hava durumu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, hafta sonu sağanak yağış var mı? Cumartesi ve pazar günü yağmur yağacak mı?  İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük haritalı hava durumu raporu…

HAFTA SONU SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteorolojinin yayınladığı rapora göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin serin ve yağışlı bir sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Yerel olarak gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, aralıklarla önümüzdeki hafta başına (pazartesi) kadar devam edeceği tahmin ediliyor. 

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Meteorolojiden yapılan uyarıda ayrıca, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

'SARI UYARI' NE ANLAMA GELİYOR?

Meteoroloji, sarı uyarı için “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” açıklamasını yapmıştı.

 

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ

haritatahmingun1.jpgharitatahmingun2.jpgharitatahmingun3.jpgharitatahmingun4.jpgharitatahmingun5.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN