Bu sene üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK 2020-2021 üniversitelerin açılış tarihini resmen duyurdu!

Bu sene üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK 2020-2021 üniversitelerin açılış tarihini resmen duyurdu!

Öğrenciler, üniversitelerin açılış tarihini merak ederken YÖK'ten konuyla ilgili net bir açıklama geldi. Üniversiteye giriş sınavı olan YKS'de tercih dönemi devam ederken, üniversitelerin açılış ve kapanış tarihleri internette araştırılıyor. Üniversitelerde 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi için YÖK kararını verdi. Buna göre, üniversitelerin eylül ayı bitmeden açılması planlanmıyor. İşte, '2020-2021 üniversitelerin açılış tarihi'...

'Bu sene üniversiteler ne zaman açılacak 2020-2021?', 'Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu?' sorularının yanıtları öğrenciler tarafından internette araştırılırken, YÖK'ten konuyla ilgili gelen açıklamanı nardından hangi üniversitenin ne zaman açılacağı sosyal medyada gündem oldu. Tatilden veya memleketten dönüş planlarını şimdiden yapmaya başlayan üniversite öğrencileri, YÖK'ün üniversite açılış tarihi duyurusuyla hazırlıklara başladı. YKS'de başarılı olarak bu sezon üniversiteye yeni başlayacak çiçeği burnunda üniversite öğrencileri de 'üniversitelerin açılış tarihi 2020-2021' bilgilerini merak ediyor. Detaylar haberimizde...

BU SENE ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerin eğitim-öğretim sezonuna bağşangıç ve bitiş tarihleri, ilgili üniversitelerin yönetim kurulları tarafından belirleniyor. Hatırlanacağı üzere geçmiş yıllarda üniversiteler, eğitim-öğretim sezonuna eylül ayında başlangıç yapardı. Fakat 2020 yılına damga vuran koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı dolayısıyla üniversitelerin yeni sezonda eylül ayından sonra eğitime başlamalarına karar verildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "YÖK olarak, bugün itibariyle üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik" dedi.

ÜNİVERSİTE EĞİTİMLERİNDE HİBRİT MODELE GEÇİLİYOR

YÖK Başkanı Saraç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından üniversitelerin açılış tarihine ilişkin açıklamada bulundu. Saraç açıklamada, "YÖK olarak, bugün itibariyle üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik.

Bunun yanı sıra 'kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması' da önemli olup bunun için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkân tanıdık. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale geldi. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek.

Yeni YÖK olarak Türk yükseköğretim sistemine bu vesile ile getirdiğimiz karma modelin (hibrit) hayırlı olmasını diliyoruz Aileleri tarafından bizlere emanet edilen sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere, bütün akademik ve idari personelin sağlığının karar süreçlerimizde en fazla dikkat ettiğimiz husus olduğunun altını çizmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN