Bugün dolar ne kadar? Dolarda tarihî rekor

Bugün dolar ne kadar? Dolarda tarihî rekor

Küresel piyasalar pozitif bir seyrederken, yurt içinde piyasalarda tarihî rekorlar kırılmaya devam ediyor. Peki dolar ve euro bugün ne kadar? Haftaya rekorlarla başlayan döviz kurları yeni tarihî zirvesine ulaştı. İşte 29 Eylül dolar ve euro fiyatları…

Piyasaların odağında 2021 yılı merkezi yönetim bütçesi ve Bakan Albayrak'ın, bugün açıklayacağı YEP yer alıyor. Ekonomistler, dolar ve euro kurları için bu iki gelişmenin önemine vurgu yaptı. Peki bugün dolar ne kadar? Tüm bilgiler haberimizde…

BUGÜN DOLAR VE EURO NE KADAR?

Pazartesi günü 7,83 Türk lirası seviyesini test eden dolar, 29 Eylül 2020 Salı sabahı 7,80 Türk lirası bandının üzerinde başladı.

Tarihi zirvesini tekrarlayan dolar kuru 7,85 Türk lirasını gördü. Kur, şu dakikalar itibarıyla 7,84 - 7,85 TL bandında işlemlerini sürdürüyor.

Euro da aynı dakikalar itibarıyla 9,16 TL bandında seyrediyor.

YURT İÇİ PİYASALAR YEP'İ BEKLİYOR

Küresel piyasalar pozitif seyrederken, yurt içinde bugün açıklanacak Yeni Ekonomi Programı (YEP) yakından takip edilecek.

YEP ile 2021-2023 dönemi için istihdam, enflasyon, ihracat, büyüme, cari denge gibi temel makro göstergelere ilişkin hedefler belirlenecek. Genel ekonomik şartların gerekleri kapsamında hazırlıkları sürdürülen programda, temel ekonomik büyüklüklerin yanı sıra makro politikalar ve ilkeler de bulunacak.

Ekonomistler, programın, piyasalar için öngörülebilirliği artırması açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, sektörel bazlı hedeflerin belirlemesi sebebiyle pay piyasalarının da gündeminde yer aldığını anımsattı.

Eknomistler, bugün yurt içinde gözlerin YEP ve 2021 yılı merkezi yönetim bütçesine çevrildiğine dikkati çekerek, yurt dışında da Almanya'da enflasyon ve Euro Bölgesinde tüketici güven endeksi başta olmak üzere veri gündeminin izleneceğini, teknik olarak BIST 100 endeksinde bin 130 ve bin 155 seviyelerinin direnç, bin 90 puanın destek konumuna geldiğini kaydetti.

EKİM AYINDA VERİ GÜNDEMİ YOĞUN

Ekim ayında veri takvimi de yine yoğun olacak. Ekim ayının başında eylül ayı ihracat rakamları ve enflasyon verileri belli olacak.

İşsizlik rakamları 12 Ekim tarihinde, perakende satış, ciro ve sanayi üretim endeksleri 13 Ekim tarihinde, eylül ayı bütçe gerçekleşme sonuçları da 15 Ekim 2020 tarihinde açıklanacak. Tüketici güven endeksi de 22 Ekim 2020 tarihinde paylaşılacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) 22 Ekim 2020 tarihinde toplanarak, faiz kararını açıklayacak. TCMB Başkanı Murat Uysal da senenin son Enflasyon Raporu'nu 28 Ekim 2020 tarihinde ilan edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN