Bugün dolar ve Euro ne kadar? 5 Mart Perşembe serbest piyasada dolar fiyatları güne artışla başladı

Bugün dolar ve Euro ne kadar? 5 Mart Perşembe serbest piyasada dolar fiyatları güne artışla başladı

Fed’in olağanüstü 50 baz puan faiz indiriminin arkasından 6, 0345’e kadar geriledi ancak indirime karşın corona virüs salgınının ekonomiye etkisinin endişeleri sayesinde bu seviyelerde tutunmayı başaramadı. Peki 5 Mart Perşembe günü serbest piyasada bugün dolar ve Euro ne kadar? İşte detaylar…

Eylül 2018 yılından beri en yüksek seviye olan 6,2640 TL’ye kadar yükselen ve corona virüsün dünya sağlığının yanında piyasaları da kötü etkilemesinden dolayı ekonomik endişelerden dolayı yükselişini sürdüren dolar, 5 Mart 2020 Perşembe sabahına artışla başladı. İşte son dakika dolar ve Euro fiyatları…

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Son 2 haftada sert satış baskısı altında kalan ve 2018 eylül ayından beri en yüksek seviye olan 6,2640 TL’ye kadar yükselen dolar, corona virüs kaynaklı endişesiyle dalgalanmalar yaşamaya devam ediyor. Dolar/TL 6.07 civarında seyrederken, Euro ise sabah sabah 9:30 itibarıyla 6,77 TL seviyesinde hareket ediyor.

5 Mart 2020 Perşembe sabahı saat 09:45 itibarıyla dolar ve euro fiyatları şöyle:

FED’İN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISININ ARDINDAN DOLAR DÜŞMÜŞTÜ

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’yi corona virüsün etkilerinden muhafaza etmek adına dün olağanüstü bir adım atarak faizler indirilirken, ABD borsaları ekonominin uzun zamanlı bir yavaşlamaya girdiği endişeleriyle sert geriledi.

Bazı analistler FED’in faiz indirimi kararının corona virüs salgınının ekonomiyi yavaşlatacağı endişelerini giderecek yerde güçlendirdiğini kaydetti.

İşlemciler Fed’in tek faiz indirimiyle duracağını da düşünmezken, politika faizi vadeli işlem kontratlarındaki fiyatlamaların haziran ayına dek bir indirim daha beklentisini gösterdiğini kaydediyor.

EKONOMİYLE İLGİLİ GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYIN

BIST-100 TOPARLANMAYA ÇALIŞIYOR

Hisse piyasası geçtiğimiz günlerde corona virüs ve Suriye’nin İdlib kentinde meydana gelen çatışmalar sebebiyle yüzde 9’un üzerinde, bankacılık endeksi de yüzde 13’e yakın gerilemesinin ardından bu hafta toparlanmaya uğraşıyor.

BIST’te geçen hafta cuma başlayan açığa satış yasağı ikinci bir duyuruya kadar devam ederken piyasada ekonomi yönetiminin alabileceği adımlar da izlenmeye devam ediliyor. (REUTERS)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN