Sokağa çıkma yasağında otobüs, metrobüs, minibüs, metro çalışıyor mu?

Sokağa çıkma yasağında otobüs, metrobüs, minibüs, metro çalışıyor mu?

Hafta sonu ve hafta içi akşam saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağında otobüs, metrobüs, metro saatlerinde değişikliğe gidildi. İETT otobüs seferlerinin güncellendiğini açıklayan İBB, metrobüsün 3 dakikada bir, metronun ise 15 dakikada bir sefer yapacağını duyurdu. İşte, güncel sefer saatleri...

Bugün otobüs, metrobüs, tramvay, minibüs, metro, vapur, tren çalışıyor mu, merak konusu oldu. Koronavirüs salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında hafta sonu günleri ve hafta içi akşam saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağında, İstanbul'da otobüs, metrobüs, tramvay, metro saatlerinde değişiklik yapıldı. Minibüsler ise çalışmayacak. Cuma günleri saat 19.00'da başlayan, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayan ve pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanan sokağa çıkma kısıtlaması, ikinci bir karara kadar her hafta sonu uygulanacağını belirtelim.

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla genelgede belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

BUGÜN OTOBÜS, METROBÜS, METRO ÇALIŞIYOR MU?

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı gün ulaşım hizmetleri devam edecek. İstanbul için İBB'den yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Hafta sonu için İETT sefer saatleri güncellenmiştir. Metrobüs hattında da gün içinde 3 dakika, gece 10 dakika aralıkla sefer yapılacaktır. Teleferik, füniküler, T3 Moda tramvayı ve M6 Levent-Hisarüstü/Boğaziçi Üniversitesi metrosu hariç diğer tüm metro seferleri 15 dakika aralıklarla yapılacaktır. Şehir hatları vapur seferlerinde değişiklik yapılmamıştır."

İSTANBUL'DA VAPUR SEFERLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Şehir Hatları'na bağlı vapur seferlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde vapurlar normal tarifede çalışmaya devam edecek. Şehir Hatları'nın açıklaması şöyle:

"Değerli yolcularımız; uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle tarifemizde değişiklik yapmadık. Gemilerimiz, iskelelerimiz ve tersanemizde toplamda 737 personelimizle hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Sağlıklı günler dileriz."

SEYAHAT İZNİ NASIL ALINIR?

Vatandaşlar genelgede belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya Bakanlığa ait e-­BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurulları'ndan izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

Belirtilen mazeretleri taşımayan kişilerin şehirlerarası seyahatleri ise ancak toplu ulaşım araçları (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) kullanılmak suretiyle mümkün olacaktır. İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

Ayrıca, şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri de hafta sonu sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyor.

Ulaşım araçlarının güncel saatleri için ilgili belediyenin internet sayfasını ziyaret edebilir veya çağrı merkezini arayabilirsiniz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN