Bugün ve yarın hava nasıl olacak? Sağanak yağmur yurdu etkisi altına alacak!

Bugün ve yarın hava nasıl olacak? Sağanak yağmur yurdu etkisi altına alacak!

Marmara'da öğle saatlerinden itibaren aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı, halihazırda yaz değerlerinde seyreden sıcaklıkların da 4-8 derece azalarak pazartesi gününe kadar 18 derecelere kadar gerileyeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre; yurdun batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara Bölgesi, İzmir ve Manisa çevreleri ile gece saatlerinden sonra Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Balıkesir'in batı kıyısı, Çanakkale'nin güney ve İzmir'in kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İşte, 'Meteoroloji'ye göre Türkiye haritalı hava durumu tahmini'...

MARMARA'DA ARALIKLI VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, bölgedeki sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak. Bölge genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Parçalı, yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yağış anında kuvvetlice esmesi öngörülüyor.

TRAKYA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Edirne, Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, bugün kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın başta güney ilçeleri olmak üzere Edirne, Tekirdağ'ın merkez ve batı ilçeleriyle Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, hortum oluşum riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI iPHONE İNDİR

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI ANDROID İNDİR

aw110574-05-1.jpg

BUGÜN VE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Marmara'nın kuzey ve batısı ile Sakarya, Yalova, Bursa, İzmir ve Manisa çevrelerinde yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. 

Marmara'nın kuzey ve batısı ile Sakarya, Yalova, Bursa, İzmir ve Manisa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Yağışların, İzmir'in kuzey, Balıkesir'in batı ve Çanakkale'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) gerçekleşmesi öngörülüyor. Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

DOĞU'DA GECE HAVA SICAKLIĞI -5 DERECEYE DÜŞTÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 5 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredeceği bölgede rüzgarın güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da sıfır, Kars ve Ağrı'da 2, Erzurum'da 4, Erzincan ve Iğdır'da 7 derece ölçüldü. Ardahan'ın Göle ilçesi ise sıfırın altında 5 dereceyle bölgede gece hava sıcaklığının en düşük ölçüldüğü yerleşim yeri oldu. Gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise Erzincan'da 27, Iğdır ve Ağrı'da 24, Erzurum, Kars ve Ardahan'da ise 22 derece olması bekleniyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-10-18-154614.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-10-18-154718.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-10-18-154742.jpg

BUGÜN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (18 EKİM 2020)

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile İstanbul çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güneyli, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı kent merkezlerinde görülmesi beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:

ANKARA: 23 derece | Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İSTANBUL: 22 derece | Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İZMİR: 27 derece | Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BURSA: 22 derece | Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor)

ADANA: 31 derece | Az bulutlu ve açık.

ANTALYA: 27 derece | Parçalı ve yer yer çok bulutlu.

SAMSUN: 23 derece | Parçalı ve yer yer çok bulutlu.

TRABZON: 25 derece | Parçalı bulutlu.

ERZURUM: 22 derece | Parçalı ve az bulutlu.

DİYARBAKIR: 29 derece | Az bulutlu ve açık.

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

18 EKİM 2020 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun2.png

19 EKİM 2020 PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun3.png

20 EKİM 2020 SALI GÜNÜ

haritatahmingun4.png

21 EKİM 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

22 EKİM 2020 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun4.png

23 EKİM 2020 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN