Bülent Yavuz kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte hakemlik kariyeri

Bülent Yavuz kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte hakemlik kariyeri

Türk Silahlı Kuvvetler Komutanlığı'ndan 'kıdemli albay' olarak erken yaşta emekli olan Bülent Yavuz, 1980 yılında yakından ilgilendiği futbolun içinde yer almaya karar verdi. Hakem olarak başladığı spor hayatında, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na kadar yükseldi. İşte, Bülent Yavuz biyografisi...

Aktif spor ve yöneticilik hayatını noktaladıktan sonra çeşitli televizyon ve radyo programlarında yorumculuk yapan Bülent Yavuz, uzun yıllar Hürriyet ve Habertürk gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Ayrıca 1973 yılında Faruk Bilir ve Hasan Tunç ile beraber 'Türk Ekonomisinin 50 Yılı' adlı kitap yayımladı.

Kanser hastalığına yakalanan Bülent Yavuz, 19 Mart 2021 günü tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında hayatını kaybetti.

BÜLENT YAVUZ'UN HAYAT HİKAYESİ

1950 yılında dünyaya geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 'kıdemli albay' olarak görev yaptı. Emekli olduktan sonra 1980 yılında futbol hakemliğine başladı. 1990 yılında FIFA kokartı aldı. 1995 yılında yaş haddi nedeniyle hakemliği bıraktı.

Bülent Yavuz, 1997 yılında Merkez Hakem Kurulu Eğitim Başkanlığı'na seçildi. 2000-2005 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı yaptı.

Uzun yıllar televizyon kanallarında futbol gündemini ve maçları yorumladı. Habertürk ve Hürriyet gazetelerinde görüşlerini paylaştı.

BÜLENT YAVUZ KİTAPLARI

1973 - Türk Ekonomisinin 50 Yılı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN