Bulgaristan sınırdaki yangın 2 gündür söndürülemedi

Bulgaristan sınırdaki yangın 2 gündür söndürülemedi

Bulgaristan sınırında çıkan orman yangını 2 gündür söndürülemezken, alevlerin Türkiye’ye sıçramasına 5 metre kaldı.

Bulgaristan’ın Türkiye sınırında dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını halen devam ederken, alevlerin rüzgarın da etkisiyle Lalapaşa ilçesinin Uzunbayır köyüne ulaşmasına ramak kaldı. Alevlerin bir bölümü köy istikametine, bir bölümü ise Hamzabeyli Sınır Kapısı istikametine ilerliyor.

ÇOK SAYIDA İTFAİYE EKİBİ SEVK EDİLDİ

Alevlerin Türkiye’ye girmesine 5 metre kalırken, Edirne Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda yangın söndürme ekibi ile birlikte Edirne Belediyesi, Süloğlu Belediyesi ve Lalapaşa Belediyesi itfaiye ekiplerinin Bulgaristan-Türkiye sınırında bekleyişleri devam ediyor.

“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI”

Uzunbayır köyü muhtarı Birol Gönder, köyden görülen yangının dünden bu yana rüzgarın da etkisiyle devam ettiğini söyledi.

Devletin geniş şekilde önlemler aldığını belirten Gönder, şunları kaydetti:

"Bulgaristan kara sınırındaki yangın söndü. Şu an Tunca Nehri'nin karşısında Bulgaristan tarafında devam etmektedir yangın. Bize bir sakıncası yok, korkulacak bir durum yok. Yangın şu anda sınırımıza 500, 600 metre ileride devam ediyor. Devletimiz gerekli önlemleri tedbirleri almış durumda. Orman işletme müdürlüğümüzün araçları sınır bölgesinde bekliyor. Köyümüzdeki vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. İki gündür köylülerimiz bölgede, devletimizin yanındayız."

TÜRKİYE SINIRINDAN DA MÜDAHALE EDİLİYOR

Edirne İl Özel İdaresine bağlı arazözler ile birlikte Türkiye sınırında yol açma çalışmaları da yapılırken, Türkiye sınırının bazı bölgelerinden itfaiye ekipleri yangına tazyikli su ile zaman zaman müdahale gerçekleştiriyorlar.

RÜZGAR NEDENİYLE ALEVLER YAYILIYOR

Yangının devam ettiği bölgede, rüzgar hızının saatte 32 kilometre hızda olması alevlerin yayılmasına sebep oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN