Bunalana dek iyi atışlar!

Iskalamak gerek. Bazen attığın taşın yerini bulmaması gerek.

Gidip bakasın ki taşı nereye atmışsın. Hatta attığın taş kafana değmeli, gözüne değmeli, diline değmeli, bazen geri dönüp gönlüne değmeli.

Kırılsın gönlün ki anlayasın kimi kırmışsın, ne duymuş ne söylemişsin, ne kadar yol almışsın. Hangi yamaca bağdaş kurmuşsun ya da ne kadar gevezelik etmişsin. Elini koyduğun hangi taşın altında boşluk var. Kime yoldaşlık etmişsin, neyin çabasında kaybolmuşsun.

Hep atış yaparsın ama biraz durulanmaya ve yükünü atmaya bak.

***

İyi bir söz gönle dokunur, bir adım atarken o adıma tesir eder. İyi bir bakış gönle tesir eder, susar kalırsın.

İyi olsun istersin, hep istersin. Ve fakat hep iyi olması felaket olur. Dönüp dolaştığında tenhada kalmamışsan hiç, hep söylemiş hiç dinlememişsin demektir.

Çok söz söylendi şu hakikati yalan olan dünyada. Bir kez toprağa değmemişsen hikmetsiz olur sözlerin tabii.

Birbirimizi ne hâle koyduk. Ne sokaklardan geçirdik. Sonunda ölüm çatıyor şükür ki. Ecel ile elimizi sıkmışız ezelden. Ezelden yolun sonu belli olmuş.

Hiç rüyadan uyanmayacak gibi amel edersin. Söylenirsin, pazarlara gider terazi alırsın, ölçer biçersin. Kendi ilişkilerini, kendi çevreni terazide tartarsın. Gönül kıymet verdiğini hiç tartar mı? İnsan kıymet verdiklerine hesap kurşunu sıkar mı? Muhabbet dediğin kitaba sığar mı?

Kayboluyoruz ey muhabbet ehli! Sen kaybediyorsun. Sonu nereye varacak diye yola çıkarsan, korkuyu kucaklarsan, sevdiklerine iki kelâm edemezsin. Anla artık yoldaki taşın ayaktaki yaraya faydası vardır.

Muhabbet hesaba sığmaz. Hesap edilenin gönülde yeri yoktur. Gönül hoşluğunun gramı para etmez.

***

Bir şeyler yaptın. Biraz güzel çiçekler ektin. Biraz anneni dinledin. Biraz yoldan bahsettin. Biraz dağıldın. Biraz acı çektin. Ama nefesin tükenmedi. Kimse bilmez şu sendeki derdi. Şu sendeki sırrı kimseler bilmez.

Ne kadar çok şey aşikâr etmeye çalıştık, ne kadar çok şeyden kâr etmeye baktık, ne kadar çok şey etrafına insan topladık.

Rüyan büyük değilse ömrünü pazarlarda geçirip benliğinden geçemiyorsan ilişkilerin gramına göre yol alıyorsan gerçekten iyi bir atış yapmışsın demektir.

Papağanların olur belki, etrafın olur, suyun kenarında evin olur; ama su kenarına gelecek vakti bulamazsın.

Bunalana dek iyi atışlar... Umarım ıskalar ve büyük rüyalar görürsün!

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum