Burak Dalgın: Yetki kimde ise sorumluluk ondadır | Semra Alkan'la 40 Dakika

Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya bu hafta DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın, konuk oldu. Sağlık Bakanı Koca'nın "Vakaların artmasının sebebi 84 Milyon" ifadelerine tepki gösteren Burak Dalgın, "Böyle bir şey olamaz. Yetki kimde ise sorumluluk ondadır." dedi

Semra Alkan, haftanın iki günü alanında uzman isimleri KARAR TV'de ağırlıyor. Bu haftanın ikinci programına, DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın konuk oldu.

VAKALARDAKİ ARTIŞ 84 MİLYONUN SORUMLULUĞU MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın “Vakaların artmasının sebebi hepimiziz. 84 Milyon.” sözlerine tepki gösteren Burak Dalgın şunları kaydetti:

"Böyle bir şey olabilir mi. Her türlü yetkiyi alacaksınız. İstediğiniz kararı yayınlayacaksınız. Sonra da sorumluluğu 84 milyona atacaksınız. Evinden çıkamayan yaşlı insanlar veya gençlerimiz mi sorumlu? Eşinin dostunun cenazesine gidemeyen vatandaş mı sorumlu, kepengini açamayan esnaf mı sorumlu? Böyle bir şey olamaz. Yetki kimde ise sorumluluk ondadır. Yetkiyi kullanıp sonra sözlerine kim uymuyorsa örnek olması gerekirken sorumluluk da ondadır. Sorumlu hükümet. İtibardan tasarruf olmaz deniyor. Gerçek itibar vatandaşını aşılamakla olur."

"VATANDAŞIN GÜVENİNİ KAYBETTİNİZ"

Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık eriyen rezervleri hakkında konuşan Dalgın, "128 milyar dolar konusunda MB piyasaya müdahale ediyorsa bunu açık bir şekilde söylemesi lazım. Vatandaşın güveni kaybettiniz, cebinizdeki parayı kaybettiniz, uluslararası itibarı kaybettiniz" sözlerine yer verdi.

"TÜRKİYE İNTERNETTE ÇOK GERİDE"

Türkiye'nin internette birçok ülkeye göre çok geride kaldığını ifade eden Burak Dalgın, "Türkiye, internette çok geride. İnternet hızında 102. sırada. Romanya ve Polonya'da bizden 4-5 kat daha iyi durumda. Birçok yerde internet çekmiyor" dedi.

"VATANDAŞ DİNLENMEYE AÇ"

Sahadaki izlenimlerini anlatan Dalgın, insanların temel probleminin ekonomik sıkıntılar olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sahadan pozitif geri dönüş alıyoruz. Vatandaş dinlenmeye aç. Vatandaşın ana gündeminde belli maddeler var. Soyut gündemle uğraşmıyor. Vatandaşlar, 'Ekonomi niye bu kadar kötü? İşsizlik niye bu kadar yüksek? Çocuğum neden eğitimini sağlıklı alamıyor?' diyorlar. Gençler 'neden ifade hürriyetimizi kısıtlanıyor' diyor"

1 MİLYON YAZILIMCI NEREDE?

İktidarın 1 milyon yazılımcı hedefini değerlendiren Burak Dalgın "İktidarın 1 milyon yazılımcı hedefi vardı. Ne oldu bilmiyorum. Bu iş sloganlarla yürüyor. Algı yönetimiyle gidiyor bu işler. Enflasyon yükseliyor, '1 milyon yazılımcı yetiştiriyoruz' deniyor, hayat pahalılığı var, 'doğalgaz bulduk', işsizlik var deniyor, 'uzaya gidiyoruz' deniyor. 1 milyon yazılımcı nerede? Böyle iddialı projeniz varsa bunun altını doldurmanız gerekiyor. 1 milyon yazılımcı istiyorsanız bu sosyal medya kanununu niye çıkarıyorsunuz."  diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN