Bakan Turhan: "Burdur’daki yolcu sayısı artarsa Burdur Garı’ndan da tren kaldırılacak"

Bakan Turhan: "Burdur’daki yolcu sayısı artarsa Burdur Garı’ndan da tren kaldırılacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Göller Bölgesi Ekspresi’nde Burdur’daki yolcuların Gümüşgün İstasyonu’na otobüsle taşınacağını belirterek, yolcu sayısının artması durumunda Burdur’dan da tren kaldırılabileceğini söyledi

Göller Bölgesi Ekspresi’nin yeniden sefere başlaması sebebiyle düzenlenen tören için Isparta’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Burdur Valiliğini ziyaret etti. Valilik önünde Vali Hasan Şıldak tarafından karşılanan Bakan Turhan, “Bugün Göller bölgesindeyiz, Isparta ya uğradık ve Burdur’umuza geldik. İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Isparta demir yolu hattının yeniden yolcu taşıma hizmetlerinin başlaması dolayısıyla bir araya geldik. Uzun süredir bakım ve alt yapı çalışmaları nedeniyle kesintiye uğramış demir yolu taşımacılığı yeniden başladık. İzmir ve Burdur arasında yolcu taşıma hizmetleri yeniden başlamış olacak. Tabi Demiryolu taşımacılığı insanlarımızın rağbet gösterdiği ekonomik güvenli ve konforlu ulaşım sistemi, bugün Burdur’umuzda tekrar bu hizmetin başlamasının mutluluğunun yaşıyoruz. Burdurlu hemşehrilerimize hayırlı olsun. Şimdilik Gümüşgün İstasyonu ile Burdur arasındaki bağlantı Devlet Demir Yollarının servis otobüsleri ile sağlanacak. İleride bölgedeki yolcu hareketlerinin artması veya bölgemizdeki Salda gibi Ağlasun gibi turistlik bölgelerimizde turizm amaçlı taleplerin artması sonucunda oluşacak talepleri karşılamak için Burdur’umuza kadar demiryolu lokomotifle beraber demiryolu araçlarıyla bu taşımacılığı yapmayı planlıyoruz hedefliyoruz. " dedi.Bakan Turhan, Burdur’daki tren yolcularının Gümüşgün İstasyonu’na otobüsle taşınacağını ancak yolcu sayısının artması durumunda Burdur’dan hareket edecek trenin Gümüşgün aktarma istasyonunda Isparta’dan çıkan trenle birleşip yoluna devam edebileceğini söyledi. Burdur-Tefenni-Fethiye yolunun büyük oranda bittiğini de hatırlatan Bakan Turhan, “Yaklaşık 91 km uzunluğundaki yolun 83-83 km’si tamamlanmış vaziyette kalan kesimlerdeki eksik imalatları da inşallah önümüzdeki yıl tamamlayıp tamamını bölünmüş yol olarak hizmete açmış olacağız. Bildiğiniz gibi Yeşilova yolunun tamamın Yine Burdur ilimizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ağlasun ilçesinin Burdur’la olan bağlantısını sağalmak amacıyla proje çalışmalarımızı tamamladık, önümüzdeki yıl bunun da ihalesini yaparak yapım çalışmalarına başlamayı planlıyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

BURDUR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN