Burdur'da kadınlar üretecek kilimcilik canlanacak

Burdur'da kadınlar üretecek kilimcilik canlanacak

Burdur’da geleneksel kilim dokumacılığı için kurs düzenlendi. Al yazma kilim dokuma kursunun kadınlara ekonomik anlamda katkı sunmayı amaçlayan bir proje olduğunu belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, unutulmaya yüz tutmuş bir geleneksel sanatı da canlandıracaklarını vurguladı.

Burdur Belediyesi tarafından unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünleri yeniden yaşatmak amacıyla hayata geçirilen projeler kapsamında al yazma kilim dokuma kursu başladı. Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezinde başlayan al yazma kilim dokuma kursunu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ziyaret etti. Başkan Ercengiz’in ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Genç, usta öğreticiler ve kursiyerler yer aldı. Başkan Ercengiz, usta öğretici ve kursiyerle bir araya gelerek, projenin önemini ve ilerleyen zamanlarda başarmak istedikleri hedefleri dile getirdi. Ercengiz, bu tür proje kurslarla el sanatları merkezinin amacına ulaşacağını da dile getirdi.

HEM TANITIM HEM KAZANÇ

Başkan Ercengiz belediyenin kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksek el sanatlarından al yazma kilimlerini yeniden gün yüzüne çıkarmak için proje ürettiğini söyledi. Ercengiz, projesi ile al yazma kilimlerini üretim sürecine sokmak, ulusal ve uluslararası alanda da pazarlanabilir hale getirmeyi hedeflediklerini ifade ederek “Sizin emeğinizle para kazanıp ve kazancınızla da daha iyi koşullarda yaşayabilmeniz için bir proje hazırlandık. Projemiz en az üç ay sürecek. Projemiz kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in koordinasyonunda usta öğreticilerimiz ile bundan sonraki süreci yürüteceğiz” dedi.

EL EMEĞİNİN KIYMETLENDİĞİ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ

Al yazma kilim dokuma kursunun tamamlanmasının ardından ilerleyen dönemlerde mahalle atölyelerini de kurarak, kilim dokumacılığını yeniden yaşatmak istediklerini vurgulayan Başkan Ercengiz, “Sevgili Mustafa Hocamla iyi bir çalışma yürüttük. Bundan sonraki hedefimiz hakkında da kısaca bilgi vereyim. Burdur’da halıcılık çok iyi bir noktadaydı. Hemen hemen her evin altındaki bodrumda ya da bir odasında halı atölyeleri vardı. Hem üretim hem de sosyalleşme adına buralar önemli yerlerdi. Bu atölyeler, zamanla ekonomiye yeni düştü. El sanatının, el emeğinin, göz nurunun yeniden kıymetlenmeye başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde de bizim değerimiz olan el dokuması kilimleri yeniden hayata geçirmek istedik ve bunları da sizlerin aracılığı ve katkıları ile yapacağız. Bu değere sahip çıkmak her şeyden önce Burdur’a sahip çıkmaktır” diye konuştu.

KADINLARIMIZ İŞ SAHİBİ OLACAK

Al yazma kilim dokuma kursu ile kadınlara yeni bir gelir kapısı açıldığını işaret eden Başkan Ercengiz, Burdur’un önemli bir değerini de yeniden hayata geçireceklerini söyledi. Ercengiz, şöyle devam etti: “Biz bu değerleri yeniden ayağa kaldıracağız inşallah ve bunun ekonomik bir karşılığı olacak. Bu neden önemlidir. Her gün onlarca yurttaşımız iş diye geliyor. Biz onlara iş verememekten son derece mutsuzuz, bir noktada da çaresiziz. Bu projeyi hayata geçirirsek, kadınlarımız üretime sahip çıkarken biz de pazarlama ve tanıtım noktasında etkin olacağız. Kadınlarımıza ekonomik katkı sağlarken, kente de bu desteği sağlamış olacağız. Biz çalışanın, emeğinin ve emekçinin yanındayız.”


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN