(Özel) Kanlar içinde bulundu...Artık uçamayacak

(Özel) Kanlar içinde bulundu...Artık uçamayacak

Bursa’nın Karacabey ilçesinde saçmayla vurulan kanlar içerisindeki flamingo, doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından kurtarıldı

Karacabey Boğazı’nda bitkin halde ölmek üzereyken bulunan flamingo tedavi edildi. Ancak ölümden dönen sevimli flamingonun artık uçamayacağı bildirildi.Haftasonu kuş gözlemi yapmak için doğaya çıkan Bursalı Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş, deniz kıyısına geldiği sırada uçamayan bir flamingoyu çırpınırken fark etti. Kanadının kırık olduğunu ve hayvanın bitkin düştüğünü fark eden Tüydeş, kuşu yakalamaya çalışsa da dalgalardan dolayı başaramadı. İkinci seferde bitkin düşen kuşu dalgalardan kurtaran Tüydeş kanadındaki yarayı görünce zaman kaybetmeden hayvanı veterinere götürdü.Ancak gece geç saatlerde kanadındaki bandajı sökülen flamingonun kanadı tekrar kanamaya başlayınca bu kez doktor olan bir arkadaşından yardım istedi. Gece geç saatte flamingonun kanayan yarasına pansuman yapılarak yeniden bandajlandı.Çevresindeki herkesi seferber ettiğini belirten Alper Tüydeş ‘’İnsanlardan bunun için yardım istediğimde herkes seferber oldu. Gecenin bir yarısı ilaçlarını aldığım eczane, yemeği için karışım hazırlayan lokanta. Ve bu sayede bir kuşu ölümden kurtardık çok şükür. Avcıların vurduğunu düşünüyoruz. Denizde uzun süre dalgalarla boğuşmuş. Elime aldığımda ayakta duracak hali yoktu.Tedavisini yapıp kanamasını durduktan sonra besin takviyesi de yapınca zavallı kendine geldi. ilk getirdiğimde ayakta duramıyordu. Şimdi gayet keyfi yerinde. Lokantadan her akşam aldığım karışımla beslenmesini de sağlıyorum. En kısa sürede ona hayatını sürdürebileceği yeni bir yaşam alanı temin etmek istiyorum’’ dedi.

BURSA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN