Bursa’da Doğu Türkistan’daki Çin zulmü protesto edildi

Bursa’da Doğu Türkistan’daki Çin zulmü protesto edildi

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Ülkü Ocakları, Yörük Manav Türkmen Derneği ve Trabzonlular Derneğinin düzenlediği mitingle Doğu Türkistan’daki Çin zulmü protesto edildi

Mustafakemalpaşa Etibank aile çay bahçesi önünde başlayan miting heykel önüne kadar devam etti. Emniyet güçleri miting sebebiyle çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Mitinge Mustafakemalpaşalı sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Havalarında iyi olması sebebi ile katılım yoğun oldu. Mitingde, Çin’in Doğu Türkistan’da milyonlarca Müslüman Türk’e uyguladığı soykırımı engellemek için bütün dünyanın ortak hareket etmesinin önemi vurgulandı. Mitingin ardından katılımcılar sorunsuz bir şekilde dağıldı.

BURSA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN