Sağlıklı yaşlanmak mümkün mü?

Sağlıklı yaşlanmak mümkün mü?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçükten, sağlıklı yaşlanmanın kişinin genetik yapısıyla ilgili olduğu kadar, yaşam tarzı ve beslenmeyle de çok yakından ilgili olduğunu söyledi

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşlılık için altın öğütler veren Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçükten, yeterli ve dengeli beslenmenin birinci kural olduğunu söyledi. Her gün tüm besin gruplarına yer verilmesi gerektiğini ifade eden Tuğba Küçükten, "Mevsimine uygun bol sebze ve meyve tüketilmelidir. Beslenme programındaki özellikle doymuş yağlar ve hidrojenize edilmiş katı ve sıvı yağ tüketimi azaltılmalıdır. Zeytin yağı, ayçiçek, soya, kanola, fındık yağı gibi ürünler tercih edilmelidir. Kızartma yöntemi yerine, ızgara, haşlama, buharda ve fırında pişirme yöntemleri kullanılmalıdır. Günde en az 2 veya 2,5 litre yani 8-10 bardak su tüketilmelidir. Asitli ve gazlı içecekler yerine, su, ayran, soda, çay, bitki çayları ve taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir" diye konuştu.Küçükten, sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmek için sigara ve alkol tüketiminden de uzak durmayı tavsiye etti.

BURSA/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN