Bursa'da sel faciası! Ölenlerin kimlikleri belli oldu, tahribat havadan görüntülendi

Bursa'da sel faciası! Ölenlerin kimlikleri belli oldu, tahribat havadan görüntülendi

Bursa'nın Kestel ilçesinde aşırı yağışın yol açtığı sel nedeniyle hayatını kaybeden 5 kişinin kimlikleri belli oldu. İlk olarak Dudaklı Mahallesi'nde yaşayan engelli Kader Akbaba'nın cansız bedenine ulaşıldı. Kayacık'ta da sel sularına kapılan 5 kişiden 4'ünün dere yatağında cesedi bulundu. 17 yaşındaki Derya Bilen'i arama çalışmaları ise devam ediyor. Bu arada Kestel'deki tahribat havadan da görüntülendi.

Bursa'nın Kestel ilçesinde sel nedeniyle yaşamını yitiren 5 kişinin kimlikleri tespit edildi.

Ekipler, dün ilçeye bağlı Dudaklı ve Kayacık mahallelerinde yaşanan selin ardından kısa sürede bölgeye ulaşarak çalışma başlattı.

İlk olarak, Dudaklı Mahallesi'nde bir evde yaşamını yitiren engelli Kader Akbaba'nın cansız bedenine ulaşıldı.

17 YAŞINDAKİ DERYA'YI ARIYORLAR

Kayacık'ta da 5 kişi sel sularına kapılarak kayboldu. Bu bölgede şu ana kadar yürütülen çalışmalarda dere yatağında cesetlerine ulaşılan 4 kişinin, Ahmet (32), eşi Türkan (34) ve kızları Medine Bilen (10) ile Ahmet Bilen'in annesi Nazime Bilen (71) olduğu belirlendi.

Selde kaybolan Ahmet Bilen'in ağabeyinin kızı Derya Bilen'i (17) arama çalışması ise devam ediyor.

TAHRİBAT HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan selden en çok zarar gören Dudaklı Mahallesi'ndeki tahribat, gün ağarınca ortaya çıktı. Tarlaların sular altında kalması, çamur içindeki sokaklar ve iş makineleriyle bölgedeki çalışmalar dronela havadan görüntülendi.

NE OLMUŞTU?

Bursa'nın Kestel ilçesinde bağlı kırsal Dudaklı, Narlıdere, Aksu ve Kayacık mahallelerinde dün akşama doğru etkili olan kuvvetli sağanak, sele yol açmıştı. Bu mahallelerdeki yollar su altında kalmış, çok sayıda araç selde sürüklenmişti. Dudaklı Mahallesi'nde bir kişinin cesedine ulaşılmış, Kayacık Mahallesi'nde de sel sularına kapılan 5 kişiden 4'ünün cesetleri çıkarılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN