Bursa'da seminere katılan 2 öğretmende korona çıktı, 12 öğretmen de karantinaya alındı

Bursa'da seminere katılan 2 öğretmende korona çıktı, 12 öğretmen de karantinaya alındı

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde seminere katılan 14 öğretmenden, 2'sinde koronavirüse rastlanması üzerine 12 öğretmen karantinaya alındı. Eğitim-Sen daha önce, 172 eğitim kurumunda vakaya rastlandığını açıklamıştı.

Bursa’da yaklaşık bir hafta önce Orhaneli Anadolu Lisesi’nde seminere katılan 14 öğretmenden ikisinde Covid-19 testi pozitif çıktı. Aynı okulda görev yapan ve temas halinde olan 12 öğretmenin ise evlerinde karantina altına alındıkları öğrenildi.

EĞİTİM-SEN: 172 KURUMDA VAKA VAR

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), internet sitesi üzerinden 7 Eylül 2020 tarihi itibariyle koronavirüs vakası görülen veya pozitif vakayla temaslıların çalışmalara katıldığını iddia ettiği 172 eğitim kurumunun ismini açıklamıştı.

Eğitim-Sen’in açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı:

Salgının geldiği aşama, artan vaka ve vefat sayıları eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin kaygısını artırmakta, zihnini meşgul etmektedir. Son olarak Sağlık Bakanlığı’nın YÖK Başkanlığı’na üniversitelerin 2020-2021 sonbahar döneminde derslerin uzaktan yapılması önerisinde bulunması durumun ciddiyetini olduğu gibi ortaya koymaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN