Bursa'da Ülkü Ocakları'nın bastırdığı kitap okullarda dağıtıldı

Bursa'da Ülkü Ocakları'nın bastırdığı kitap okullarda dağıtıldı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 5 ay önce ilkokul öğrencilerine, üzerinde Ülkü Ocakları'nın amblemi bulunan 'Çocuklar için Dede Korkut' adlı kitap dağıldı. Tepkileri üzerine soruşturma başlatan MEB, okul yönetimi hakkında herhangi bir işleme gerek olmadığını duyurdu.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu'ndaki öğrencilere, 5 ay önce Ülkü Ocakları'nın yayımladığı 'Çocuklar İçin Dede Korkut' adlı kitap dağıtıldı. Üzerinde Ülkü Ocakları ambleminin bulunduğu kitapla ilgili velilerden tepki gelmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) soruşturma başlattı. Bakanlık'tan 5 ay sonra gelen açıklamada, kitapla ilgili herhangi bir işleme gerek duyulmadığı belirtildi.

Veliler ise öğrencilere dağıtılan kitaplarda herhangi bir siyasi parti ambleminin bulunmasının kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyleyerek MEB'e tepki gösterdi.

MEB 5 AY SORUŞTURMA YÜRÜTTÜ

İlkokulda 5 ay önce dağıtılan kitaplar için bir veli "Ben çocuğuma siyasi partilerin bastığı bu tarz kitapları okutmak istemiyorum" diyerek okul müdürüne tepki gösterdi. Okul yönetimi velilerin tepkisi üzerine MEB ile bu yönde bir protokol imzalandığını söyledi. MEB ise bu yönde bir protokol olmadığını söyleyerek konuyla ilgili soruşturmanın tamamlanmasını istedi.

Aradan geçen 5 ayın ardından MEB soruşturmasını tamamladı. Daha önce bu yönde bir protokol imzalanmadığını söyleyen MEB yetkilileri, aksi açıklamada bulunan okul yönetimiyle ilgili herhangi bir işleme gerek görmedi. Bakanlık, neden herhangi bir işleme gerek görülmediğinin gerekçesini ise açıklamadı.

PROTOKOL KRİZİ

MEB, konuyla ilgili yapılan başvuruya şu cevabı verdi: "24.10.2019 tarihinde konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. İnceleme sonucunda disiplin yönünden, idari yönden herhangi bir işleme gerek bulunmadığına karar verilmiştir"

Okul yönetiminden bir yetkili de kitapların dışarıdan temin edildiğini söyleyerek "Konuyla ilgili detaylı bilgimiz yok. Çocukların ellerinde kitap gördük. Dışarıdan temin edilmiştir diye düşünüyoruz" dedi. Ancak okul müdürüyle görüşen veliler, müdürün kendilerine "MEB’le protokol imzalandı. Bu yüzden kitaplar toplatılmayacak" dediğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN