Bursluluk sınav sonuçları sorgulama sayfası | 2020 İOKBS bursları ne zaman ödenecek?

Bursluluk sınav sonuçları sorgulama sayfası | 2020 İOKBS bursları ne zaman ödenecek?

Gece yarısı gelen son dakika haberine göre, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) erişime açıldı. MEB’in kılavuza göre; 28 Eylül’de açıklanması bekleniyordu. Peki 2020 İOKBS bursları ne zaman ödenecek? İşte detaylar…

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı 9, 10 ve 11. sınıfların girdiği 2020 İOKBS bursluluk sınav sonuçları, erişime açıldı. Binlerce öğrencinin eylül ayının ilk haftası girdiği İOKBS bursluluk sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, ‘Burslar ne zaman ödenecek?’ sorusu; merak konusu oldu.

İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamanın ardından bursluluk sınavı sonuçları meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. Sınav sonuçları öğrenci T.C kimlik numarası ve şifresi ile öğreniliyor.

MEB BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ERKEN AÇIKLANDI

MEB takvimine göre, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları, 28 Eylül 2020 tarihi itibarıyla http://www.meb.gov.tr internet sitesinden paylaşılacaktı.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi durumunda ‘Sınav Sonuç Belgesi’ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onaylanmasının ardından öğrenci velisine ya da öğrenciye imza karşılığı veriliyor.

BURSLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri kapsamında, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başı itibarıyla ödenir.

İOKBS NEDİR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKSB) ortaokulların 5, 6, 7, 8'inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11'inci sınıfların devletten düzenli bir şekilde burs alabilmek adına girdikleri sınavdır. İOKBS için öğrencinin ailesinde kişi başına düşen yıllık gelir hesaplanır.

bursluluk-sinav-sonuclari-sorgulama-sayfasi-2020-iokbs-burslari-ne-zaman-odenecek.jpgbursluluk-sinav-sonuclari-sorgulama-sayfasi-2020-iokbs-burslari-ne-zaman-odenecek.jpg

KİMLER BAŞVURABİLİR

Bursluluk sınavına başvurmak adına bazı koşullara uygunluk göstermelisiniz. Bu koşullara sırayla yazmak gerekirse;

– KKTC ya da T.C. vatandaşı olmak,
– 5, 6, 7, 8, 9, 10 veya 11. Sınıf bünyesinde eğitim görüyor olmak,
– Sınavın gerçekleştirildiği yıl içerisinde okul değiştirmeye yönelik ceza almamak,
– Bulunduğu sınıfta sınıf tekrarı yapmamış (sınıfta kalmamış) olmak,
– Aileye gelen paranın yıllık olarak kişi başına düşen miktarının her yıl belirlenen miktardan az olmasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN