Buse kurtarıldı mı? Güzel haber gece yarısı geldi

Buse kurtarıldı mı? Güzel haber gece yarısı geldi

İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen depremin ardından enkaz altında kalan Buse Hasyılmaz’la ilgili güzel haber gece yarısı geldi. Bakan Pakdemirli’nin telefonda konuştuğu Buse’nin sağlık durumuna ilişkin bilgi paylaşıldı.

Bakan Pakdemirli’ye, ’Siz köpekleri salın, ben kedi sesi çıkarayım, beni bulurlar’ sözleriyle telefonda seslenen Buse’yi bir arama kurtarma köpeği görmüş, genç kızı kurtarma çalışmaları hız kazanmıştı. 30 Ekim’de İzmir’de 6,6 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan Buse’nin kurtarıldığı bildirildi.

BUSE KURTARILDI MI?

30 Ekim 2020’de öğlen saatlerinde İzmir’in Seferihisar ilçesi yakınlarındaki Ege Denizi’nde meydana gelen depremde 270'ten fazla artçı deprem yaşanmış, 20 kişi hayatını kaybetmiş ve yaralı sayısı da 800'ü aşmıştı. 17 bina çökerken, enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bir arama kurtarma ekibiyle telefonda görüşen Buse Hasyılmaz adındaki genç kız, sesini duyurmayı başarmıştı. Telefonda konuşurken personelin elindeki telefonu alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Buse’ye sakin olmasını, kendisine ulaşacaklarını söyleyerek, Buse’yi yatıştırmaya çalışmıştı.

İzmir’deki depremde Rıza Bey Apartmanı'nın enkaz altında kalan Buse’ye, ‘Sakin ol, sana İnşallah ulaşacağız’ diyen Pakdemirli, genç kıza herhangi bir gürültü duyup duymadığını sordu.

Pakdemirli, telefon görüşmesinde 'Ayaklarının ucunda bir gürültü duyuyorsun' deyip vatandaşla diyaloğunu devam ettirirken, Buse de Bakan Pakdemirli’ye, ‘Siz köpekleri salın, ben kedi sesi çıkarayım, beni bulurlar’ diye seslenmişti.

283. Sokak'ta enkazın içinde lazer ışıklı kontrol yapan ve termal kamera kullanan ekiplerin çalışması sonuç verdi. Bakan Pakdemirli'nin konuştuğu Buse Hasyılmaz, depremin ardından 9,5 saat sonra enkaz altından çıkarılarak kurtarılmıştı.

KÖPEĞİ GÖRDÜ

Buse'nin babaannesiyle telefonda görüşen arama kurtarma görevlisi, genç kızın köpeği gördüğünü ifade etti.

buse-kurtarildi-mi-guzel-haber-gece-yarisi-geldii.jpg

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN BUSE AÇIKLAMASI

Sahada Buse’yle ve ablasıyla konuştuğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, yine Buse’nin yanında İnci isminde bir arkadaşının daha olduğunu açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde öğlen saat 15:00 sıralarında Ege Denizi açıkları, Seferihisar ilçesinde 6,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Balıkesir, İstanbul, Manisa, Aydın, Eskişehir, Ankara gibi birçok ilden dâhi hissedilen depremin ardından İzmir’de yaklaşık 17 ev çökmüş, çok sayıda vatandaşımız enkaz altında kalmıştı. AFAD tarafından yapılan bildiride, İzmir’de yaşanan depremde 20 kişi hayatını kaybetmiş, 800’den fazla vatandaşımız da yaralanmıştı.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN