Çalışan Hoverboard ile rekor uçuş gerçekleştirildi!

Çalışan Hoverboard ile rekor uçuş gerçekleştirildi!

Kült ‘Back to the Future’ filminin işaret ettiği güne (21 Ekim 2015) yaklaşırken, filmde yer alan bir teknoloji daha hayatımıza giriyor.

80’li yıllarda çıkan ve küresel çapta popülariteye erişen Back to the Future filmi, o yıllardan geleceğin nasıl olacağına dair tahminlerde bulunmuştu. Filmin ana karakterlerinden Martin McFly, geleceğe (yani günümüze) geldiğinde insanların ana taşıma aracı olarak ‘uçan kaykayları’ kullandığını görmüştü.

Henüz herkesin kullandığı bir araç olmasa da uçan kaykaylar için araştırmalar sürüyor ve elle tutulabilir sonuçlar elde edilebiliyor. Şimdi de Kanadalı bir yazılım mühendisi çalışan bir Hoverboard ile tam 275 metre uçarak bu alanda bir rekora imza attı.

Geçtiğimi sene Ağustos ayında kırılmıştı

Catalin Alexandry Duru ve ortakları tarafından geliştirilen prototip, geçtiğimiz Ağustos ayında Guinness Dünya Rekorları heyetine sunulmuş ve rekor denemesi yapılmıştı. Deneme sırasında çekilen görüntüler Guinness’in rekoru onaylamasının ardından internete düştü.

Yayınlanan videoda Duru’nun önceki rekorun tam 5 katı uzunluğunda uçmayı başardığı görülüyor. Sadece ayaklar ile kontrol edilen cihaz yerden 1,5 metre yükseklikte uçabiliyor. Duru ve ekibi şimdi prototiplerini geliştirerek yakın gelecekte ürün haline getirmeyi planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN