30 Doğu Biga Madencilik çalışanı eğitim sertifikası aldı

30 Doğu Biga Madencilik çalışanı eğitim sertifikası aldı

Alamos Gold’un Türkiye iştiraki Doğu Biga Madencilik’in 30 çalışanı, mekanik ve elektrik temel prensipleri, yangın güvenliği, ilk yardım, sağlık ve emniyet, çevre yönetimi, parçalama yöntemleri ve sabit tesis operatörlüğü konularında 4 ay süren bir eğitimi tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı sertifikalarını aldı

Mezunlar, Çanakkale ve Bayramiç’e bağlı Kirazlı, Karacalar, Cazgirler, Yukarışapcı, Karaibrahimler ve Aşağışapcı köylerinde yaşıyor. Şirket sözcüsü Çağın Şen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu eğitim programının tamamlanmış olması yerel iş gücü oluşturmadaki hedef ve güçlü taahhüdümüzün arkasında olduğumuzun bir göstergesidir. Bugün itibariyle, yüzde 80’e yakın iş gücünü yöreden temin ettik” dedi.Törene katılan Alamos Gold İnşaat Başkan Yardımcısı Andrew Cormier ise şunları kaydetti:“Bu eğitimi tamamlayarak Kanada, Meksika ve Türkiye’deki faaliyetlerimizin merkezinde yer alan iş güvenliği, ekip çalışması, çevresel sürdürülebilirlik ve bütünlük temel değerlerine katkıda bulunuyorsunuz.”Cormier, Alamos Gold’un 2 ay önce Meksika Hayırseverlik Merkezinden 2019 En iyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Uygulaması ödülünü aldığına da dikkat çekti. Eğitime öncülük edenler arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Çan ilçesi Halk Eğitim Merkezi yetkilileri bulunuyor. Doğu Biga Madencilik’te görev yapan 5 yöneticiye de eğitim programına katkılarından dolayı plaket verildi. Şirket, 2013 yılından bu yana çalışanlar için eğitim programları düzenliyor.

ÇANAKKALE/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN