Çanakkale’de 100 mülteci yakalandı

Çanakkale’de 100 mülteci yakalandı

Çanakkale’de yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçme hazırlığında olan 100 mülteci ile aralarında bölge sorumlusunun da bulunduğu 6 organizatör şüphelisi yakalandı

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı insan kaçakçılığına yönelik çalışmalarını sürdüren Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde bazı adreslere operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu İran ve Afganistan uyruklu 100 mülteci yakalandı. Öte yandan, mültecilerin yurt dışına kaçak geçişlerini organize ettiği iddia edilen aralarında Çanakkale bölge organizatörü M.K.’nin de bulunduğu 6 organizatör gözaltına alınarak, adliyeye sevk edildi.Öte yandan emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından mülteciler Ayvacık’taki Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

ÇANAKKALE/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN