Metal işçileri asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılmasını istiyor

Metal işçileri asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılmasını istiyor

Çanakkale’nin Biga ilçesinde metal işçileri, asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılması için imza kampanyası düzenledi

Türk Metal Sendikası Biga 1 numaralı Şube Başkanı Osman Akkurt, vergide adalet sağlanmasına yönelik gerçekleştirilen imza kampanyası hakkında yaptığı bilgilendirmede, "Türkiye’de ücretli çalışanlar üzerinde ağır bir vergi yükü bulunmaktadır. Yılın başında aldığımız net ücret vergi kesintileri nedeniyle ilerleyen aylarda giderek azalmaktadır. Türkiye’de vergi alanında yapılacak reform ancak ücretliler aleyhine var olan adaletsiz yapının değiştirilmesiyle mümkün olacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisinden beklentimiz, asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılması, ücret üzerindeki vergi yükünü azaltmalarını ve verginin geniş kitlelere adil bir şekilde yansımasının sağlanmasıdır" dedi.Öte yandan, toplanan binlerce imzanın meclise gönderileceği açıklandı.

ÇANAKKALE/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN