Çapa'da saldırıya uğrayan personel görme yetisini kaybedebilir

Çapa'da saldırıya uğrayan personel görme yetisini kaybedebilir

Çapa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Asistan Doktor Arzu Karakiraz, hastanede maske konusunda uyardığı bir kişinin saldırısına uğrayan personellerinin görme yetisini kaybedebileceğini söyledi.

Çapa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Asistan Doktor Arzu Karakiraz, darp edilen personel için, “İkinci bir ameliyat gerekebilir. Personel görme yetisini kaybedebilir” dedi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde, hastane personeli maske takma konusunda uyardığı hasta yakını tarafından darp edilmişti. Gözünden yaralanan ve acil ameliyata alınan personelin ilk ameliyatı tamamlandı.

"GÖRME YETİSİ KAYBEDEBİLİR"

Ameliyatın ardından açıklamalarda bulunan Göz Hastalıkları Anabilim Dalından Asistan Doktor Arzu Karakiraz, “Personelimiz dahiliye binasında hasta yakınını maske takması konusunda uyarıyor. 3-4 uyarıdan sonra güvenlik görevlisi müdahale ediyor. Ondan sonra maskesini takıp tedavi olduktan sonra personelimizin gözüne yumruk atıyor. Hastaya 20 sene önce kornea nakli yapılmış. Biz hastayı aldığımızda kornea dokusu ile nakil yapılan doku arasında bir yırtık söz konusuydu. Gerekli tedavileri yaptık. Ancak ikinci bir ameliyat gerekebilir ve görme yetisini kaybedebilir. Böyle durumlarda sözlü şiddete daha çok maruz kalıyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN