Çavuşoğlu, BAE'li mevkidaşı ile telefonda görüştü

Çavuşoğlu, BAE'li mevkidaşı ile telefonda görüştü

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ile uluslararası toplantılarda bir araya geldiğini duyurmasının ardından, bu kez de BAE'li mevkidaşı Al Nahyan ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile uluslararası toplantılarda bir araya geldiğini ifade ederek "2019 yılında BM Genel Kurulu toplantıları sırasında yol haritasına üzerine çalıştık” demişti.

Açıklama sonrası AK Parti, Türkiye ile Mısır arasında dostluk grubu kurulmasına ilişkin Meclis Başkanlığı'na kanun teklifi vermişti. 

Dış ilişkilerde art arda gelen bu adımlara bir yenisi daha eklendi. Bakan Çavuşoğlu bu kez Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile telefon görüşmesi yaptı. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, BAE'li mevkidaşı Al Nahyan ile ramazan ayını karşılıklı tebrik amacıyla telefonda görüştü. 

NE YAŞANDI?  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır'la kurulan temaslara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile uluslararası toplantılarda bir araya geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, "2019 yılında BM Genel Kurulu toplantıları sırasında yol haritasına üzerine çalıştık. O zaman şartlar olgun değildi şimdi olgunlaştı. Biz o zaman da prensip olarak özellikle uluslararası platformda birbirimizin aleyhine olmamak konusunda anlaşmıştık" dedi. 

Mısır'daki darbeyle birlikte iki ülke ilişkilerinin 8 yıl boyunca gergin sürmesinin ardından normalleşmeye yönelik AK Parti’den bir adım daha gelmişti. Bu kapsamda AK Parti, Türkiye ile Mısır arasında dostluk grubu kurulmasına ilişkin Meclis Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

Türkiye, Arap Baharı ile birlikte Müslüman Kardeşlere yönelik desteği nedeniyle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'ın başını çektiği eksenle adeta “soğuk savaş” yaşıyordu.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN