Çavuşoğlu’ndan Pelosi’nin sözlerine tepki: İbretlik cehalet

Çavuşoğlu’ndan Pelosi’nin sözlerine tepki: İbretlik cehalet

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Trump’a yönelik, “Sayın Başkan, Türkiye’de değilsiniz. Burası bir demokrasi” sözleri nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Pelosi'ye tepki göstererek, "İbretlik bir cehalet" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter üzerinden hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazdığı Tweetlerde, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye tepki gösterdi.
'Türk Milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz'

​Bakan Çavuşoğlu, "İbretlik cehaletiyle Pelosi’nin ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığı'na kadar yükselmesi esas Amerikan demokrasisi adına kaygı vericidir. Türk Milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz" ifadelerini kullandı.

​OLAYIN GEÇMİŞİ

ABD'nin yasama organı Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump'ın seçimleri kaybederse görevi barışçıl bir şekilde teslim edip etmeyeceğiyle ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınmasına "Sayın Başkan Kuzey Kore'de değilsiniz; Türkiye'de değilsiniz; Rusya'da değilsiniz: Suudi Arabistan'da değilsiniz. Burası ABD, burası bir demokrasi " diyerek tepki göstermişti.

Pelosi, ayrıca, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lider Kim Jong-un ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı" örnek göstererek, "Trump hükûmetteki rolünü uzun süre uzatanlara özeniyor" ifadelerini de kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN