Cedi Osman: Kimseden korkumuz yok

Cedi Osman: Kimseden korkumuz yok

Türkiye A Milli Basketbol Takımımız’ın yıldız oyuncularından Cedi Osman, 12 Dev Adam’ın 31 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası’ndaki şansını KARAR okurları için değerlendirdi. Liderlik ruhunun içinde olduğunu belirten Cedi “Sorumluluk almaktan çekinmiyorum” dedi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Kariyerine NBA takımlarından Cleveland Cavaliers’ta devam eden Cedi Osman, 31 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası öncesinde özel açıklamalarda bulundu. Dünya Şampiyonası için gün sayan 24 yaşındaki yıldız, Birleşik Devletler ile oynanacak maçı iple çektiğini söyledi. Ay-Yıldızlı forma için sorumluluk almaktan asla çekinmeyeceğini belirten Cedi, madalya için mücadele edeceklerini dile getirdi.

* Madalya hayalleriyle başlayacağınız FIBA Dünya Kupası’na hazırlık süreciniz nasıl geçti?

Şu anda her şey yolunda gidiyor. İyi bir antrenman sürecinden geçtik. Bizim için önem arz eden hazırlık turnuvalarına katıldık ve bu turnuvalar kendimizi görmemiz açısından bizlere çok yarar sağladı. İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Hepimiz çok heyecanlıyız. İnşallah hayırlısı olur. Takımın havası da gayet iyi. Birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz, çok da yakınız. Herkes çok mutlu. Adım adım ilerleyerek, Ufuk ağabeyin bize vereceği destekle iyi işler başarabileceğimizi düşünüyorum.

19-08/27/ekran-resmi-2019-08-27-173330.png
Şampiyona için hazır olduğunu belirten Cedi “Liderlik kanımda var” dedi.

* Turnuvaya uzak bir ülkede ve çok da tanımadığınız bir rakiple başlayacaksınız. Bu durum hakkında ne düşünüyorsun?

Dünya Şampiyonası’nda zor bir grup bizi bekliyor. Biz elimizden gelen en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Ancak bu saatten sonra çok fazla düşünecek vaktimiz yok. Bütün takımlara teker teker konsantre olacağız. İlk maçta Japonya karşısına çıkacağız ve bizim için zorlu bir maç olacak. Biz de onlar için en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Çin’de yer alacağımız organizasyon zaten en heyecanlı olduğumuz turnuva diyebilirim. Bunun da asıl sebeplerinden bir tanesi grubumuzda turnuvanın en büyük favorisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin yer almasından dolayı. Takımdaki herkesin bu konuda ayrı bir heyecanı var. Kendimizi kanıtlamak için onlara karşı en iyi oyunumuzu ortaya koyup istediğimiz sonuca ulaşmak istiyoruz. Oldukça iyi bir kadroya sahibiz. Bizden beklenenleri karşılayabilecek kapasitede olduğumuzu biliyoruz. Dünya Şampiyonası’nda rakip ayırmadan güzel bir turnuva geçireceğimize inanıyorum. Başarılı olabilmek için sadece biraz sabırlı olmamız lazım. Gerekli sabrı gösterir, kendimiz gibi oynarsak başarıya ulaşmamız hiç de zor olmayacaktır.

* Deyim yerindeyse takımın ağabeyleri gittikten sonra yeni jenerasyonun lideri olabilecek bir potansiyele sahipsin. Kamuoyunda da böyle bir algı var. Konu hakkında neler söylemek istersin?

Yeni jenerasyon olarak bize çok büyük sorumluluk düşüyor. Ağabeylerimizin zamanında yakaladığı başarıları bizim de üzerine koyarak milletimize yaşatmamız gerekiyor. Liderlik konusuna gelirsek benim zaten her zaman içimde o liderlik ruhu vardı. Ve aslında bunu biraz başantrenör Ergin Ataman ile ön plana çıkardım. Yani Ergin ağabey döneminde bu özelliğim daha çok ön plana çıkmaya başlamıştı. Sonrasında da Ufuk Sarıca ile daha da ciddileşti bu liderlik rolü. O yüzden kesinlikle bu konuda sorumluluk almaktan çekinmiyorum ve asla korkmuyorum da. Başarılara uzanmak için sadece akıllı olmamız lazım ve şu anda iyi bir yoldayız. Milli takım olarak çok iyi bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum. Umarım güzel bir turnuva geçiririz.

* Gruptaki rakiplerimizden ve en büyük favori olarak gösterilen ABD, birçok NBA yıldızından yoksun. NBA’de ABD kardosundan yer alan birçok isimle karşılıklı oynayan bir isim olarak bu  konu hakkında ne düşünüyorsun?

Ben aslında ABD’nin tam kadro gelmesini çok istiyordum. Onlara karşı o şekilde oynamak, nerede olduğumuzu görmek açısından çok güzel bir tecrübe olacaktı bizim açımızdan. Ama maalesef tam kadroyla gelmiyorlar. Tamamen bambaşka bir kadroyla geliyorlar. Bu da bence bizim için bir artı. Çünkü sonuçta milli takım, özellikle böyle Dünya Kupası tarzındaki turnuvalarda çok yer almadılar diye biliyorum. Bence bu da onlar için bir eksi. Özellikle NBA ve Avrupa basketbolunun farklı olmasından dolayı. Bu bizim için bir artı. 40 dakika boyunca onlara karşı en iyi basketbolumuzu oynayacağız ve galip gelmeye çalışacağız. Kimseden korkumuz yok.

* Grupta işler yaver giderse ve çapraz eşleşme ve sonrasında kürsü şansımız olduğunu düşünüyor musun?

Madalya alabileceğimizi tabii ki düşünüyorum. Sonuçta bizim yapacağımız en önemli şey, ilk olarak gruptan çıkmak. Grup aşamalarında istediklerimizi elde ettikten sonra bence önümüz oldukça açık. Çünkü çapraz eşleşme sonucunda kritik eşleşmelere geldiğimizde bir daha Amerika Birleşik Devletleri ile oynamayacağız. Ama dediğin gibi bu saatten sonra rakip seçme gibi bir şansımız da yok. O gelsin bu gelmesin diyemeyiz. Biz çıkacağız ve en iyi oyunumuzu ortaya koyacağız. Turnuva öncesinde iyi antrenman yapıyoruz ve organizasyona hazırlıklı gideceğiz. Dört hazırlık maçı oynadık ve hepsi de bizim açımızdan iyi geçti. Tamamen hazır bir şekilde Dünya Kupası’na gideceğiz ve sonrasında zaten sahne bizim olacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN