Çekya eski cumhurbaşkanı Klaus kural ihlalini 'sivil itaatsizlik' diyerek savundu

Çekya eski cumhurbaşkanı Klaus kural ihlalini 'sivil itaatsizlik' diyerek savundu

Çekya'nın eski cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan bir restoranda yemek yedi. Kural ihlali yapan Klaus, yaptığını 'sivil itaatsizlik' diyerek savundu.

Çekya'nın eski cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'un salı günü kapalı bir restoranda koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak yemek yediği görüldü. Klaus, kendisini 'sivil itaatsizlik' yaptığını söyleyerek savundu.

Klaus, kısıtlamaları savunan ancak sonra kuralları kendileri delen politikacıların aksine, yasaklara baştan beri karşı olduğunu belirterek şunları söyledi: 

"Restoranlara giderek kendi kurallarını çiğneyen diğer politikacılar gibi su tavsiye edip sonra şarap içen ben değilim. Bu kuralları en başından beri eleştiriyorum. Özgür bir ülkede, kişi istediği yere gitme hakkına sahip olmalıdır. Eğer bu hakkı rededilirse, yalnızca kendisi için değil, herkes için sınırları olabildiğince zorlamalıdır."

Eski liderin kaçak restoran ziyareti yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü ve bu esnada korumalarının da dışarıda beklediği görüldü. 

"YALNIZCA LAVABOYU KULLANDI"

İsmini vermek istemeyen restoran müdürü ise Klaus'un 'sadık bir müşteri' olduğunu söyledi ve yalnızca lavaboyu kullandıktan sonra yemeğini alıp gittiğini iddia etti.

KLAUS YAKALANAN TEK KİŞİ DEĞİL

Klaus daha önce, kısıtlamalara karşı düzenlenen eylemlere de katılmıştı. 

Koronavirüs önlemlerini ihlal ederken yakalanan tek politikacı Klaus değil. ANO 2011 hareketinin eski sağlık bakanı Roman Prymyla ile hareketin başkanı Jaroslav Faltýnek de, kapalı olması gereken bir restoranda toplantı yaptıkları öğrenilmişti. Bu iki isim de daha sonra istifa etti.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN