Cem Okullu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte ünlü yatırımcının şirketi

Cem Okullu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte ünlü yatırımcının şirketi

Geçtiğimiz hafta içerisinde Borsa İstanbul’da Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Petkim Petrokimya Holding’deki sert alış ve satışlarıyla gündeme gelen ünlü yatırımcı Cem Okullu’nun yaptığı alım, piyasaların radarına takıldı.

Ünlü yatırımcıya gelen nakit akışının hangi hisseye aktarılacağı yakından takip edilirken, Petkim’de sert alışlar yapan Cem Okullu, yüzde 6 hisse satın aldı. Borsa İstanbul tarihî zirvesine ulaşarak yeni rekorlar kırmayı sürdürürken, geçen hafta fiyatlarda sert hareketler ve yüksek oynaklıklar meydana geldi. Bu hareketlerden biri ise Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’ndaki tüm paylarını bir anda satarak hisseyi taban olmasına neden olan ünlü yatırımcı Cem Okullu

CEM OKULLU KİMDİR?

Cem Okullu’nun yaşı, memleketi ve hayat hikâyesiyle ilgili herhangi bir bilgi bulunmadı.

Cengiz Okullu ve Cem Okullu, gıda sektöründe faaliyet gösteren Okullu Gıda’nın sahipleridir. 1930’lu yıllarda kurulan Okullu Gıda’nın merkezi Ankara’da bulunuyor. Okullu Gıda, Cem Zeytin markası ile üretim ve satış yaparken, 20 sene evvel de kurumsal bir yapıya büründü. Cem ve Cengiz Okullu kardeşler, baba mesleklerini devam ettiriyor.

2014’te yüzde 81,5 hissesi OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) bünyesinde yer alan TUKAŞ, Okullu Gıda Maddeleri İnşaat şirketi, Cem Okullu ve Cengiz Okullu’ya satıldığı belirtildi. 1962 yılında Manisa’da kurulduktan 5 sene sonra ise OYAK tarafından satın alınan TUKAŞ, domates, salça ürünleri ve konserve üretimi yapıyor.

Satın alınan dönemlerde Cem Okullu, gıda sektöründe faaliyetlerini yürüttüklerini ve bu sektörde büyüme hedefleri olduğundan dolayı için TUKAŞ’ı satın aldıklarını ifade etti.

CEM OKULLU’YA DAHA ÖNCE İŞLEM YASAĞI GELMİŞTİ

Petkim hisselerini aldığını açıklamadan bir gün evvel yine Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada TSKB'nin yüzde 7,1'ine denk gelen 199 milyon adet hissesini, hisse başı 2 ile 2.12 Türk lirası arasında sattığını açıklayan Okullu, KAP’taki açıklamalarına göre ekim ayı içerisinde yüksek miktarda TSKB hissesi aldığını duyurmuştu.

Daha evvel de TUKAŞ hisselerindeki işlemlerinden dolayı sosyal medyada oldukça eleştirilen Cem Okullu, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yaptığı işlemlerin ardından TUKAŞ’ın hisselerindeki işlemlerden dolayı 6 ay boyunca işlem yasağı ile karşı karşıya kalmıştı.

2020 yılının haziran ayında ise İş Finansal Kiralama AŞ hisselerindeki işlemlerinden dolayı Sermaye Piyasası Kurulu’ndan ceza alan Cem Okullu’ya, İş Finansal Kiralama hissesindeki işlemlerinden dolayı BİST yönetimince 3 ay boyunca açığa satış ve kredili işlem yasağı, internetten emir kısıtlama ve brüt takas cezaları verilmişti.

PETKİM’DEKİ HİSSE PAYI YÜZDE 2,35’TEN YÜZDE 6,19’A YÜKSELDİ

Cuma günü KAP’a yapılan açıklamaya göre; hisse başına 4.30 ile 4.63 Türk lirası fiyat aralığından 97 milyon nominal Petkim hissesi alarak şirketteki payını yüzde 2,35'ten yüzde 6,19'a  yükselten Cem Okullu’nun alım yapmasının ardından Petkim hisseleri cuma günkü yüzde 8,9 yükselişin üzerine yine ilk seansta yüzde 7,1 değer kazanarak 4.97 Türk lirasına kadar ulaştı.

Daha evvel KAP'a açıkladığı gibi TSKB'de büyük montanlı alım yapan Cem Okullu'nun cuma günü tekrardan KAP'a açıkladığı Petkim alımlarının ardından hissede yukarı hareketin sürdüğünün görüldüğünü belirten Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, ünlü yatırımcı Okullu’nun TSKB’den 50 günde yüzde 50 kâr ile 134 milyon Türk lirası kazandığına dikkati çekerek, 3 Aralık 2020 tarihinde TSKB’den çıkarak Petkim hisselerine giriş yaptığını duyurdu.

Selim Temurci'den 'Borsa İstanbul' eleştirisi: Paranın kaynağı Katar değilSelim Temurci'den 'Borsa İstanbul' eleştirisi: Paranın kaynağı Katar değilBorsa İstanbul halka arz edilebilirBorsa İstanbul halka arz edilebilir

Borsa İstanbul’un satış fiyatının açıklanmaması tepki çektiBorsa İstanbul’un satış fiyatının açıklanmaması tepki çekti

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN