Cem Uzan'dan Selahattin Demirtaş için 'serbest bırakın' çağrısı!

Cem Uzan'dan Selahattin Demirtaş için 'serbest bırakın' çağrısı!

Geçtiğimiz hafta kurucusu olduğu Genç Parti'de genel başkanlığı kardeşi Hakan Uzan'a devreden iş insanı ve siyasetçi Cem Uzan, HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Detaylar haberimizde...

Siyasi hayatı kısa süren Cem Uzan'ın hayat hikayesi internette araştırılıyor. 2002 seçimlerinin kaderini belirleyen partilerden biri olan Genç Parti'nin kurucusu olan iş insanının, uzun bir süredir tutuklu bulunan HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması çağrısı dikkat çekti. İşte detaylar...

CEM UZAN'DAN SELAHATTİN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI

Genç Parti'nin kurucusu ve eski genel başkanı Cem Uzan, "Türkiye'de adalet var mı?" diye sorarken iş insanı Osman Kavala ve HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre Uzan, iktidar olması durumunda siyasi tutuklamalara son verileceğini ifade ederek Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk durumlarıyla ilgili de konuştu.

"Osman Kavala iş dünyasında benim rakibimdi ama bu adam niye tutuklu. Senelerdir neden içeride?" diyen Uzan, Selahattin Demirtaş'ın da serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

"EN ÖNEMLİ HEDEFİM TÜRKİYE'YE DÖNMEK"

Türkiye'de el konulan mal varlığı ile ilgili de konuşan Uzan, "Devletimiz bir gün benim hakkımı iade edecek" derken Türkiye'yi çok özlediğini ve en önemli hedefinin ülkeye dönmek olduğunu söyledi.

Uzan, "Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokacak adam" olacağını da iddia etti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN