Cemal Enginyurt: Parlamenter sisteme dönüş olacak

Cemal Enginyurt:  Parlamenter sisteme dönüş olacak

MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, parlamenter sisteme ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şu anki sistemde yüzde 50.1 oy alma şansı olmadığını savunan Enginyurt, 'Yine hukuki bir kılıf bulunacak, hukuki bir gerekçeyle siz isteseniz de istemeseniz de parlamenter sisteme dönüş olacak' dedi.

Haber Global'de ‘Saynur Tezel Kayıt Altın'da programına konuk olan eski MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, parlamenter sisteme geçişle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

“İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE…”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak göreve devam etmesini istediğini dile getiren Enginyurt, “Ama şu anki yapıda yüzde 50.1 hayal. Yüzde 50.1'i alma şansı yok. Yine hukuki bir kılıf bulunacak, hukuki bir gerekçeyle siz isteseniz de istemeseniz de parlamenter sisteme dönüş olacak” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE ‘PARLAMENTER SİSTEM' DEMİŞTİ

Enginyurt, 2 Eylül'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da parlamenter sistemi işaret ederek, şunları söylemişti;

Türkiye erken veya zamanından önce yapılacak seçime hızla koşuyor. Önümüzde ki zaman dilimin de yapılacak seçim, parlamenter sisteme dönülmüş bir seçim sisteminde yapılacaktır.

Seçime girmeyi hedefleyen bütün partilere halisane uyarıdır. Bana göre, AK Parti içinde ideal olan budur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN