Central Park’ta koronavirüs salgını için sahra hastanesi kuruluyor

Central Park’ta koronavirüs salgını için sahra hastanesi kuruluyor

ABD’de koronavirüs salgının merkez üssü olan New York’ta, ünlü fuar merkezi Javits Center’ın hastaneye dönüştürülmesinin ardından, kentin cazibe merkezlerinden Central Park’ın 5. caddeye yakın bölümüne salgından etkilenenlere acil yardım hizmeti verecek sahra hastanesi kuruluyor.

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı’nın (FEMA) Javits Center’ı kısa sürede ABD 53. Birlik Komutanlığına bağlı destek tugayı askerlerinin yardımıyla 3000 yataklı acil durum hastanesi dönüştürmesinin ardından, kentin cazibe merkezlerinden Central Park’ta da benzer hizmeti verecek sahra hastanesi kurulmaya başlandı.

New York kentinde gelir düzeyi en yüksek kesiminin oturduğu 5. Cadde tarafına kurulacak olan solunum ünitesi ve yoğun bakım ünitesi de bulunan 68 yataklı sahra hastanesinin salı günü açılması bekleniyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio Central Park’a acil yardım sahra hastanesinin kurulmasıyla ilgili bugün basına yaptığı açıklamada, “Kriz devam ederken böyle bir şeyi de göreceksiniz” ifadesini kullandığı dikkat çekti.

Vali Cuomo, günlük koronavirüsle ilgili basın toplantılarında salgınla ilgili “Tam anlamıyla bir ölüm kalım meselesi” ifadesini kullanırken, New York’ta ihtiyacın ancak yarısı kadar yatak olduğunu belirtmiş ve Başkan Trump’tan orduya ait hastane gemilerinden birini New York’a göndermesini istemişti. Cumartesi günü Başkan Trump tarafından törenle New York’a uğurlanan gemi 1000 yataklı hastane gemi bugün New York limanına demirleyecek.

Cuomo açıklamarından birinde de New York’ta 53 bin yatak kapasitesine sahip olduklarını belirtirken, salgının yayılma hızına göre bu kapasitenin 110 bine çıkarılması gerektiğini ifade etmişti.

ABD’de koronavirüs vakalarının en yoğun görüldüğü eyalet olan New York’ta vaka sayısı 59 bin 648’e çıkarken, ölenlerin sayısı 965’e ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN