Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi ve malzemeleri

Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi ve malzemeleri

Masterchef Türkiye'nin dün akşam yayınlanan bölümünde yarışmacılar görev olarak Çerkes tavuğu yaptı. İzleyiciler ise tadı damakta kalan Çerkes tavuğu tarifini merak ediyor. Bu yemek için yarışmacılar bütün verilen tavukları ona göre parçalara ayırdı. Peki Çerkes Tavuğu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Kafkas kökenli Çerkes tavuğu pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Daha önce Çerkes tavuğu denememiş olanlar ise ‘Çerkes Tavuğu nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir?’ sorularına yanıt arıyor. Bu yemekle ilgili bilgiler ve püf noktaları sizlerle…

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
5 su bardağı su

CEVİZLİ HARCI İÇİN:

300 gram ceviz
3 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek içi
1.5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
Üzeri için (isteğe göre):
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI

Tavuğu önce güzelce temizleyip bol su ile yıkayın ve derin bir tencereye yerleştirin. Tane karabiber, kuru soğan, limon suyu, ve içme suyunu üzerine ekleyin. Berrak su elde edene kadar köpükleri kevgir yardımı ile temizleyin. Yumuşamış tavuğu geniş bir kaba alın.

Deri ve kemikleri ayırdığınız tavukları ince parçalar halinde didin. Macun formu elde etmek için ise tavukları robottan geçirebilirsiniz. Kıydığınız sarımsakları, cevizlerle birlikte havanda dövün ve ceviz harcını elde edin. Bayat ekmek içlerini tavuk suyu ile yumuşatın ve cevizli karışıma ekleyin. Didilmiş tavuk etleri ve cevizli harcı karıştırın.

Sos olarak hazırlamış olduğunuz kırmızı biber ve zeytinyağını karıştırarak üzerine gezdirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN