Survivor Ceyhun Uzun kimdir ne iş yapıyor kaç yaşında ve aslen nereli?

Survivor Ceyhun Uzun kimdir ne iş yapıyor kaç yaşında ve aslen nereli?

Ceyhun Uzun’un Survivor 2020 gönüllüler kadrosuna katılmasının ardından kim olduğu ve ne iş yaptığı merak konusu oldu. Survivor’a İngiltere’den katılan Ceyhun Uzun’un, birçok alanda olimpiyat derecesi bulunuyor. İşte detaylar…

Survivor 2020’nin iddialı isimlerinden olan Ceyhun Uzun’un biyografisi vatandaşlarımız tarafından araştırılmaya başlandı. Peki İngiltere maraton koşusunda 3 dünya rekoru bulunan Ceyhun Uzun kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir ve ne iş yapıyor? Tüm bilgiler karar.com’da…

CEYHUN UZUN KİMDİR?

Survivor 2020’nin gönüllüler kadrosunun iddialı isimlerinden olan Ceyhun Uzun, yarışmaya İngiltere’den katılıyor. Ceyhun Uzun, Survivor tanıtım videosunda “İngiltere’de yılın polisi seçildim. Türk halkının gönlünü almaya Survivor’a geldim” diyor.

Dünyada pek çok etkinliğe katılan Ceyhun Uzun, İngiltere polis teşkilatında uzun süre hizmet vermiştir. İngiltere maraton koşusunda 3 dünya rekoru bulunmaktadır. İngiltere’de 2018 yılında yılın polisi seçilmiş ve Prens Willian ve Prens Harry tarafından Kensington Sarayı’na çağrılmıştır. Londra, Atina, Berlin, Kıbrıs, Sydney ve Türkiye maratonlarında koşmuştur. 2 kere bisiklet turuna çıkan Ceyhun Uzun, Londra’dan Paris’e 24 saatte ilk turunu tamamlamıştır. Ardından ikinci turunu ise Londra’dan Brugge’a 22 saatte tamamlamıştır.

20-02/12/ceyhun-uzunjpgg.jpg

Başarılarının yanı sıra Ceyhun Uzun hayat hikayesi ile de dikkatleri çekiyor. Ceyhun Uzun, 2016 yılında 20 yaşındaki kızı Tanyel’i kanserden kaybetmiştir. Kızının ölümünün ardından eşiyle birlikte İngiltere Londra’da Tanyel’s Smile ismiyle bir vakıf kurmuştur. Öte yandan Kıbrıs’ta 0-24 yaş arası kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine de yardım kampanyası başlatmıştır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

DÜNYA REKORLARI

Ceyhun Uzun’un 3 dünya rekoru bulunmaktadır. Bu rekorlar şöyle;

2017- En hızlı koşu 5 kişi birlikte Scooby doo arabanın içinde koşarak,

2018- En hızlı maraton 6 kişi Ghostbusters arabanın içinde koşarak,

2019 - En hızlı maraton 6 kişi Thunderbirds uçak içinde koşarak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN