Ceza yememek için bagaja girdi

Ankara'da sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde polis denetimine takılan bir ticari taksinin bagajından yolcu çıktı. Ceza yememek için aracın bagajında yolculuk yapan şüphelinin suç dosyasının kabarık olduğu belirlendi.

Ankara Çankaya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde denetim yapan emniyet ekipleri, bir ticari taksiyi durdurmak istedi. İlk önce "dur" ihtarına uymayan taksi şoförü, 10 metre ileride bir polis memuru tarafından durduruldu. Şoför kontrol noktasını görmediğini iddia ederken ekipler, ticari takside arama yaptı. Aracın iç kısmında herhangi bir suç unsuru bulunmadığı belirlenirken ekipler bagajı açtıklarında gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. 

 

ŞÜPHELİNİN SUÇ DOSYASI KABARIK

 

Tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden ve ceza yememek için ticari taksinin bagajına giren şüphelinin üzerinden kimlik çıkmadı. Polisi yanıltmak adına yanlış isim veren şüphelinin, parmak izi çalışması sonucu kimliği tespit edildi. Şenol G. olduğu tespit edilen şüphelinin 2 evden hırsızlık, 2 açıktan hırsızlık, 2 iş yerinden ve kurumdan hırsızlık, 2 güveni kötüye kullanma, kasten yaralama, görevli memura mukavemet, kapkaç, uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu kullanmak suçlarından sabıkası olduğu belirlendi. 

 

"5-10 LİRA FAZLA VERİRİM DEDİM, KABUL ETTİ"

 

Gözaltına alınan taksi şoförü emniyetteki ifadesinde Şenol G.'nin kendisine '5-10 lira fazla veririm' dediğini ve kendisinin kabul ettiğini söyledi. Şenol G. ise alkol aldığını ve babasına gitmek için taksi çağırdığını söylerken ceza yememek için bagajda gitmeyi teklif ettiğinde şoförün kabul ettiğini ifade etti.  Taksi şoförünün ehliyetine el konulurken aracı ise otoparka çekildi. Şenol G. hakkında ise adli makamlarca işlem başlatıldı.