CHP Sözcüsü Öztrak'tan ekonomi çıkışı: 7 yılda 241 milyar dolar uçtu

CHP Sözcüsü Öztrak'tan ekonomi çıkışı: 7 yılda 241 milyar dolar uçtu

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısında, "Tek Adam Vesayet Rejimi'nin inşa sürecinde, ekonomi patinaj yaptı. Milli gelir sürekli geriledi. Milletin cebinden 7 yılda 241 milyar dolar uçtu" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik buhrana bir günde gelmediğini belirterek, "Bu millet Erdoğan’ın istediği her yetkiyi kendisine verdi. Ama Erdoğan’ın Şahsım Hükümetiyle beraber hem ekonomik kriz hem de devlet krizi her gün daha da derinleşti. Ülkemizin neşesi, huzuru, bereketi kaçtı. İşimiz, aşımız, ekmeğimiz küçüldü" dedi.

"MİLLETİN CEBİNDEN 7 YILDA 241 MİLYAR DOLAR UÇTU"

Öztrak, TÜİK'in hazırladığı GSYH grafiğini göstererek, şunları söyledi:

"Bunu ben demiyorum. Erdoğan’a bağlı TÜİK’in rakamları diyor. Tek Adam Vesayet Rejimi'nin inşasına başlandığı 2014’ten bu yana, milli gelirimiz tepetaklak aşağı gitti. 2013’te 958 milyar dolar olan milli gelir, 2020’de 717 milyar dolara kadar düştü. 2008’deki milli gelirin bile gerisine düştük. Erdoğan’ın 'milleti uçuracak' diye pazarladığı Tek Adam Vesayet Rejimi'nin inşa sürecinde, ekonomi patinaj yaptı. Milli gelir sürekli geriledi. Milletin cebinden 7 yılda 241 milyar dolar uçtu.

"GERÇEK İŞSİZ SAYISI 11 MİLYONU AŞTI"

Böyle bir gerilemeyi bu millet daha önce hiç yaşamadı. Erdoğan’ın Şahsım Hükümeti milletimizin sadece aşını değil, işini de elinden aldı. 2018’de çalışan sayımız 28 milyon 834 bin kişiydi. Şimdi çalışan sayımız 27 milyon 140 bin kişi. Erdoğan Şahsım Hükümeti iş başı yaptı. Çalışan, işi gücü olan 1 milyon 694 bin yurttaşımızı, işinden ekmeğinden etti. Gerçek işsiz sayısı 11 milyonu aştı. Ve daha da kötüsü işsizlik katılaştı. Milletimizi, yeniden işe girememe, eski gelirine ulaşamama korkusu aldı. Bir yıl ve daha uzun süredir iş bulamayan yurttaşlarımızın, işsizlerimiz içindeki payı giderek arttı. 2018’de her 100 işsizden 22’si bir yıl ve daha fazla süre işsizdi. 2020’de bu oran yüzde 25’i aştı.

"BU İNSANLAR NE YER NE İÇER?"

Artık ülkemizde, her dört işsizden biri, bir yıl ve daha uzun süredir işsiz. Bu insanlar ne yer ne içer? Erdoğan’ın umurunda bile değil. Erdoğan’ın Şahsım Hükümeti, milletimizi kış gününde soğan, patates kuyruklarına, işsizlik kuyruklarına soktu. Çöp konteynerlerinden, pazar atıklarından beslenen yurttaşlarımızın görüntüleri, vakayı adiyeden oldu."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN