CHP'den Erdoğan'ın sözlerine tepki! 'Takur tukur' sözüne 'patır patır' yanıtı

CHP'den Erdoğan'ın sözlerine tepki! 'Takur tukur' sözüne 'patır patır'  yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere ilişkin “Milletimiz de bunlara 'Takur tukur belediyeler, çukur mukur yollar' diyor” sözüne karşılık CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan yanıt geldi. Torun, “İşi gücü bırakıp belediyelerimize saldıracağınıza, patır patır dökülen iktidarınıza çare arayın” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Twitter hesabından Erdoğan’a yanıt verdi. Torun, “Evet; bizim belediyelerimiz size rağmen tıkır tıkır çalışıyor. Milletle inatlaşmıyor, millet için inadına hizmet ediyor. İşi gücü bırakıp belediyelerimize saldıracağınıza, patır patır dökülen iktidarınıza çare arayın” dedi.

Torun, Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri ‘karalamaya’ çalıştığını belirterek, “Belediyelerimizi karalamak için beş poşet çöpten medet umacak kadar aciz hale gelenlerin yaptığı, ucuz siyasettir. Ülkeye verdiğiniz zararı temizlemek, çöp toplamak kadar basit olmayacak ama ona da talibiz. Bu millete dert olmak size nasip oldu, derman olmak bize nasip olacak” diye vurguladı.

tayyip-erdogan.jpg

NE OLMUŞTU? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP il başkanları toplantısında CHP’li belediyelerin başlattığı “Tıkır tıkır çalışıyoruz” kampanyasını eleştirdi. 

"MEĞER BUNLAR ŞEHİRLERİMİZİ YIKMAYA GELİYORMUŞ"

Türkiye'nin gelecek asrını düşünürken, şehirlerin yeniden 25-30 yıl öncesine döndüğünü görmekten üzüntü duyduklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstanbul ve İzmir başta olmak üzere CHP'nin yönetimindeki büyükşehir ve ilçe yönetimleri vatandaşlarımıza hakkıyla hizmet etmek yerine, yeniden çöp, çukur, çamur devrini hortlatmışlardır. Bir de utanmadan çıkıp 'tıkır tıkır çalışıyoruz' demezler mi? Milletimiz de bunlara cevabını şöyle veriyor, 'Takur-tukur belediyeler, çukur-mukur yollar, çer-çöp mahalleler, çap-çamur sokaklar.' Lafa geldiğinde ülkeyi yönetmeye talip olanlar, daha temel belediye hizmetlerinin bile altından kalkamıyorlar. Seçimlerde bunlar, 'yıkmaya geliyoruz' derlerken biz siyasi bir değişimi kast ettiklerini sanmıştık. Meğer bunlar şehirlerimizi temizliği ile yol, su ve kanalizasyon alt yapısıyla, sosyal hizmetleriyle yıkmaya geliyorlarmış."

CHP'Lİ BELEDİYELER #TıkırTıkırÇalışıyoruz # KAMPANYASI BAŞLATMIŞTI

CHP'li büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri sosyal medya hesaplarından belediyelerin çalışmalarının yer aldığı videolar yayınlayarak kampanya başlattı.

Videolarda, "Bizim belediyeler tam da söz verdiği gibi kadın istihdamını öncelikli hale getirdi", "Bizim belediyeler vatandaşın en temel beklentilerini çözmeden çılgın, mega, ultra projelerle kaynakları heba etmiyor, biriken sorunları teker teker çözüyor", "Askıda Fatura uygulamasıyla bizim belediyeler bir yardım köprüsü kurdu. Kimdir, kimlerdendir diye bakmadan, ayrım gözetmeden ihtiyacı olan hanelerimizin faturalarını yardımsever vatandaşlarımızın ödeyebildiği sıcacık bir köprü. İşte bizim belediyeler tıkır tıkır çalışıyor" deniliyor.

Videoları paylaşan başkanların paylaşımları şöyle:

Ekrem İmamoğlu: Alan el veren eli görmeyecek ve dayanışma bizi hep güçlü kılacak.

 

Alan el veren eli görmeyecek ve dayanışma bizi hep güçlü kılacak. https://t.co/WHfuHxECSm#TıkırTıkırÇalışıyoruz #BizimBelediyeler pic.twitter.com/3pqHTSMQ2q

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) February 26, 2021

 

Zeydan Karalar: Kurduğumuz kadın kooperatifleriyle kadınlar istihdam ediliyor, emeğiyle üreterek ekonomiye can veriyor.

 

Kurduğumuz kadın kooperatifleriyle kadınlar istihdam ediliyor, emeğiyle üreterek ekonomiye can veriyor.@meryemkadinkoop#TıkırTıkırÇalışıyoruz #BizimBelediyeler pic.twitter.com/6QuXqQrnos

— Zeydan Karalar (@ZeydanKaralar01) February 26, 2021

 

Tunç Soyer: Tüm dünya iklim kriziyle karşı karşıyayken yaşadığımız afetlere karşı kentimizin ne kadar dirençli olduğunu gördük. Altyapı ve çevre yatırımlarımıza durmaksızın devam ediyoruz.

 

'Bu zor zamanlar geçer, geriye kurduğumuz dayanışma köprüleri kalır' dedik. Öyle de oldu; sağ elin verdiğini sol el görmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştık.

Kimseyi kim olduğuna göre ayırmadık.#TıkırTıkırÇalışıyoruz#BizimBelediyeler pic.twitter.com/kOG56k4Geh

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) February 27, 2021

 

Yılmaz Büyükerşen: Kadınlarımız imkan verildiğinde her şeyin üstesinden gelir! Eskişehir’de de otobüs şoföründen parkomata, mühendisten üst düzey bürokrata kadar her alanda kadının izini ve umut olan güler yüzünü görebilirsiniz.

 

Kadınlarımız imkan verildiğinde her şeyin üstesinden gelir!

Eskişehir’de de otobüs şoföründen parkomata, mühendisten üst düzey bürokrata kadar her alanda kadının izini ve umut olan güler yüzünü görebilirsiniz.#TıkırTıkırÇalışıyoruz #BizimBelediyeler pic.twitter.com/3ui92LFFIa

— Yılmaz Büyükerşen (@Y_Buyukersen) February 26, 2021

 

Muhittin Böcek: Belediyemizin her biriminde kadın istihdamı önceliğimiz. İtfaiyeden teknik ekibe, atölyelerden kırsal hizmetlere her alanda kadın personelimizle Antalyamıza hizmete devam ediyoruz.

 

Belediyemizin her biriminde kadın istihdamı önceliğimiz. İtfaiyeden teknik ekibe, atölyelerden kırsal hizmetlere her alanda kadın personelimizle Antalyamıza hizmete devam ediyoruz. @tikirtikirclsyr #TıkırTıkırÇalışıyoruz #BizimBelediyeler pic.twitter.com/LfZeujs817

— Muhittin Böcek (@BocekMuhittin) February 26, 2021

 

Özlem Çerçioğlu: Çocuklar ve kadınlar geleceğimizdir. 

 

Çocuklar ve kadınlar geleceğimizdir. #TıkırTıkırÇalışıyoruz #BizimBelediyeler pic.twitter.com/tGBTqYaYAq

— Özlem ÇERÇİOĞLU (@OZLEM_CERCIOGLU) February 26, 2021

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN