CHP'den Kanal İstanbul tepkisi: Millet can, onlar rant derdinde

CHP'den Kanal İstanbul tepkisi: Millet can, onlar rant derdinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin koronavirüs ile mücadele ettiği bu günlerde Kanal İstanbul Projesi için ihaleye çıkılmasına "Bir yandan milyonlarca insanımızın sağlığı, aşı, işi tehlikedeyken diğer yanda bir avuç yandaşa rant dağıtmak için İstanbul Kanalı ihalelerine çıkılıyor. Millet can derdinde onlar rant derdinde" sözleri ile tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, koronavirüs ile mücadele edilidiği ortamda Kanal İstanbul Projesi için ihaleye çıkılmasını sert sözlerle eleştirdi.

Öztrak, CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Dünya tarihinin en büyük salgınlardan biri ile karşı karşıya olunduğunun altını çizerek Türkiye'nin geleceğini tehdit altına alan en büyük virüsün ise "rant virüsü" olduğunu söyleri. Öztrak "Bir yandan milyonlarca insanımızın sağlığı, aşı, işi tehlikedeyken diğer yanda bir avuç yandaşa rant dağıtmak için İstanbul Kanalı ihalelerine çıkılıyor. Millet can derdinde onlar rant derdinde" dedi.

"YANDAŞLARINA MİLYARLARCA DOLARLIK İHALE DAĞITANLAR MİLLETE SABIR VE DUA TELKİN EDİYOR"

Öztrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı tarafından Kanal İstanbul Projesi ihalesine çıkılması eleştirilerine yanıt verilmek için yapılan açıklamada yer alan "Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir" ifadelerini de şöyle eleştirdi:

"Ulaştırma Bakanı çıkmış ‘Türkiye Cumhuriyeti salgınla mücadele ederken üretim ve yatırım yapacak güçte olacağını gösterecek’miş. İyi de bu güç neden hep rantiyeden ve yandaştan yana çalışıyor. Neden muhtaçlara gitmiyor? Oldukça yüksek bir meblağdan bahsediyoruz. Ülkemizin geleceğini kemiren en büyük virüsün rant ve yandaş kayırma virüsü olduğu bir kez daha açıkça görülüyor. Dünya tarihinin en büyük salgınlarından biriyle karşı karşıyayız ve tüm dünya liderleri vatandaşlarına ‘Siz parayı düşünmeyin, sağlığınızı düşünün’ diyor. Bizdeki iktidar vatandaşlarımızı değil ama bir avuç yandaşın cebini doldurmayı düşünüyor. Yandaşlarına milyarlarca dolarlık ihale dağıtanlar millete gelince sabır ve dua telkin ediyorlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN