CHP'li Gürer: Bir ton patates bir çeyrek altın etmiyor

CHP'li Gürer: Bir ton patates bir çeyrek altın etmiyor

Patates üreticilerini tarlada ziyaret ederek, sorunlarını dinleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patatesin tarlada 40 kuruşa bile alıcı bulamadığını belirterek, “1 ton patates, 1 çeyrek altın etmiyor. Borç batağı içindeki çiftçi bırakın düğün yapmayı, düğüne bile gidemiyor. Çocuklarına harçlık verecek para bulamayan çiftçi, bayramı bayram gibi yaşayamıyor” dedi.

Türkiye’de girdi fiyatları artarken, patates fiyatlarının ters orantılı olarak düştüğüne dikkat çeken Gürer, “Patates tarlada, 40 kuruşa bile alıcı bulamıyor. 1 ton patates bir çeyrek altın bile yapmıyor. Borç batağı içindeki çiftçi bırakın düğün yapmayı, düğüne bile gidemiyor. Çocuklarına bayram haşlığı verecek para bulamayan çiftçi, bayramı bayram gibi yaşayamıyor” görüşünü dile getirdi.

PATATES ÜRETİCİLERİNİN BORÇ BATAĞI İSYANI

CHP’li Gürer’e patates tarlasında sorunlarını ileten çiftçiler ise elektrik, su ve kredi borcu nedeniyle zor durumda olduklarını vurgularlarken, “Perişanız, evimize ekmek götüremiyoruz, bankalarda mağduruz, arabamıza, motorumuza mazot alamıyoruz. Patatese taban fiyatı koyarak hükümet bize yardımcı olsun. Bir saatlik suyun parası 80 TL bu yükün altından kalkamıyoruz” sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.

GÜRER: “TARLADAKİ PATATESİ DEVLET ALSIN”

Adana ve Ödemişte patates sökümü yapılırken, Mısır’dan patates alınmasını eleştiren Gürer, pandemi nedeniyle turizm sektöründe yaşanan dar boğaz nedeniyle patates tüketiminde azalma olmasının da ürünün tarlada kalmasın neden olduğunu söyledi.

Gürer, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ekin’ dediği için üretim yapan çiftçinin ürünü elinde kaldı. İktidar ise bu olumsuz tabloyu seyretmekle yetiniyor” diye konuştu.

Acil olarak tarlada kalan patateslerin devlet tarafında alınarak kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılması talebinde de bulunan Gürer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çiftçiye verdiği sözleri tutmasını istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN