CHP'li meclis üyesine 7 yıl önceki tweeti nedeniyle ceza

CHP'li meclis üyesine 7 yıl önceki tweeti nedeniyle ceza

7 yıl önce attığı tweetler nedeniyle gözaltına alınan Karabağlar Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Dila Koyurga konutu terk etmemek şartıyla serbest bırakıldı

2013 yılında Erdoğan'a sosyal medya hesaplarından hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan CHP'li meclis üyesi Dila Koyurga adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde sosyal medya üzerinden hakaret ettiği öne sürülen Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga konutunu terk etmemek şartı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

7 YIL ÖNCEKİ PAYLAŞIMINA DAVA

Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, 7 yıl önce attığı tweetlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukat Mustafa Doğan İnal da Twitter'dan yaptığı açıklamada, Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, “Tweetleri paylaşmak istemezdim ama bilinsin diye paylaşıyorum. Bu iğrenç tweetleri atıp bugün silmek seni kurtarmayacak. Sonra bir muhalif daha yargılanıyor, düşünce özgürlüğü diye ağlamak yok. Hukuk önünde hesabını vereceksin. Son olarak kem söz sahibine aittir..." demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN