CHP'li Tanrıkulu faili meçhul sayılarını açıkladı

CHP'li Tanrıkulu faili meçhul sayılarını açıkladı

CHP'li Tanrıkulu, faili meçhul cinayetlerin her yönüyle araştırılması ve arkasındaki sorumluların ortaya çıkarılması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, faili meçhul cinayetlerin araştırılması ve arkasındaki sorumluların ortaya çıkarılması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

2002-2015 ARASI 227 FAİLİ MEÇHUL CİNAYET İŞLENDİ

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na sunduğunu araştırma teklifinde; 1990’lı yıllarda yoğun ve sistematik olarak süren faili meçhul cinayetlerin 2000’li yıllarda işlenmeye devam ettiğini ve 2002-2015 yılları arasında 227 faili meçhul cinayet işlendiğini söyledi.

"KOLEKTİF ACI HAFIZADADIR"

Tanrıkulu, 1990'larda bir daha haber alınamayan binlerce kişiyi ilişkin, "O dönemin bize bıraktığı kolektif acı hafızadadır" dedi. Faili meçhul cinayetler ile öldürülen çocuklarını arayan Cumartesi Anneleri'nin o dönemin canlı tanığı olduğunu belirten Tanrıkulu, "90’lı yıllarda her güne cinayet haberleri ile başlayan Türkiye, gelinen noktada geçmişle hesaplaşmadan toplumsal barışı inşa edemeyecektir. Toplumsal barış, acıda ve sevinçte ortaklaşmakla mümkündür. 1990’lı yılların faili meçhul cinayetleriyle ilgili açılan davaların tümü nakledilmiş ve sorumluların çoğunluğu beraat ettirilmiştir. AKP döneminde işlenen faili meçhul cinayetlerin hiçbiri aydınlatılmamış, sorumlular hesap vermemiştir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN