Çift kameralı telefonlara hazırlıklı olun!

Çift kameralı telefonlara hazırlıklı olun!

Çift kamera teknolojisi, gelecek dönem akıllı telefonlarda daha fazla uygulanacak. Apple ve Samsung başta olmak üzere birçok marka sürprizlere hazırlanıyor.

Akıllı telefonlarda kamera, her zaman önemliydi ama son birkaç yıldır hiç olmadığı kadar önemli bir hal aldı. Üreticilerin bu yöndeki taleplere cevap vermek için yoğun çaba sarfettiği de görülüyor. Dünyanın en çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren iki devi, Samsung ve Apple ise bu noktada geleceğe dair modellerinde en çok yenilikçi sürprizlerin beklendiği şirketler…

Samsung, geleceğe dönük teknoloji çalışmaları en çok bilinen şirketler arasında. Lensler konusunda da yoğun geliştirme faaliyetleri söz konusu. En son ürettikleri Exynos 7420 işlemcileri zaten çift kamera için önemli bir argüman. Bu işlemci modulü fotoğraf/video görüntüleme alanında çift kameraya işaret ediyor. Samsung, Galaxy Note 5 için büyük sürprizlerle gelebilir.

Apple, geçtiğimiz aylarda çift kameraya yönelik belki de en net hamlesini gerçekleştirdi; şirket, İsrail merkezli Lyxn’i bünyesine kattı. Satın alınan şirket, çift kamera sinyallerini işlemek için gerekli teknoloji altyapısına sahip ve Apple, iPhone 6s modelinden itibaren her an çift kamera ile tüketicilerin karşısına çıkabilir. 

15-06/12/cell_phone_double_color_gold_camera_frame.jpgYeni değil

Çift kamera teknolojisi görüntüye derinlik katmak için HTC One M8’de uygulanmıştı. Yani temelde yeni bir teknoloji adımı değil, yalnızca çok da uygulamaya konulan bir alan olmadığı görülüyor…

Neler getirecek?

Çift kamera, öncelikle tasarımda farklılıklarla geliyor. Akıllı telefonda iki ayrı lens açıklığı bulunuyor. Öte yandan daha net bir görüntü ve daha başarılı odaklama için çok daha iyi sonuçların önünü açıyor. Böylelikle daha net görüntüler elde edilebiliyor. Aynı zamanda 3D görüntü elde etmenin de önü açılıyor.

Akıllı telefonlarda gelecekte çok daha fazla çift kameralı model görülecek, gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN