Ciğerlerimiz yanıyor! Can sıkıcı fotoğraflar bu kez Manisa'dan

Ciğerlerimiz yanıyor! Can sıkıcı fotoğraflar bu kez Manisa'dan

Son dakika haberi... Türkiye her yıl olduğu gibi bu yıl da orman yangınları ile mücadele ediyor. Özellikle yaz ayları ile birlikte ivme kazanan yangınlar nedeniyle ormanlar, tarım arazileri ve hatta birçok ev küle dönüyor. Bugün de İzmir, Bursa, Manisa, Aydın, Muğla ve Uşak'tan peş peşe yangın haberleri geldi. Büyük tahribatın gözler önüne serildiği ve can sıkan kareler ise maalesef Manisa'dan.

Manisa'nın Turgutlu ile Ahmetli ilçeleri arasındaki ormanlık alanda önceki gün çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

Cuma günü 17.30 sıralarında Ahmetli ilçesine bağlı Hacıköseli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangına sabah erken saatlerde 8 yangın söndürme helikopteri ve 52 arazözle müdahale edildi.

Zaman zaman alevlenmelerin olduğu yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

UŞAK'TA İKİ FARKLI NOKTA YANIYOR

Uşak'ın Banaz ilçesinde, 2 farklı noktada çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor.

Kuşdemir köyü Kent Ormanı ve Halıyazı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye, Uşak ve Banaz orman işletme müdürlüklerine bağlı ekipler yönlendirildi. Yangınlara, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 itfaiye, 2 su tankeri ve 4 iş makinesiyle müdahale ediliyor.

Çalışmalara yakın köylerdeki vatandaşlar da destek veriyor.

AYDIN'DA BAŞLADI, MUĞLA'YA ULAŞTI

Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan ve Muğla'nın Yatağan ilçesine kadar ulaşan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

Akçaova Mahallesi'nde dağlık kesimdeki çam ağaçlarının bulunduğu alanda dün henüz belirlenemeyen nedenle başlayan orman yangını geniş bir alana yayıldı.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 8 helikopter, 2 uçak, 59 arazöz, 13 su tankeri, 9 iş makinesi ve 250 işçiyle müdahale edildi.

Çine ilçesinde kontrol altına alınan ancak Yatağan ilçesindeki sarp bölgeye kadar ulaşan yangının burada ise kısmen kontrol altına alındığı belirtildi.

Bölgedeki soğutma çalışmaları havadan ve karadan devam ediliyor.

İZMİR'DE PEŞ PEŞE YANGINLAR

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Düzce mevkisindeki yer yer ağaçların bulunduğu makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 helikopter ve 5 arazöz, yangına müdahale etmeye başladı.

Yerleşim alanlarına uzak konumdaki yangının rüzgarın etkisiyle yayılmaması için çalışma yürütülüyor.

İzmir'in Menderes ilçesinde de çıkan orman yangını çıktı.

İlçede dün çıkan ve gece saatlerinde kontrol altına alınan yangına yakın konumda bulunan Çile köyü mevkisindeki ormanlık alanda yangın başladı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz ile 2 helikopter ve 1 uçakla müdahale edilen yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için çalışma yürütülüyor.

MAKİLİK ALANDA BAŞLADI, ORMANA SIÇRADI

Bursa'ın Nilüfer ilçesi Başköy Mahallesi yakınında makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, ormana sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler, yangının daha fazla büyümesini önlemek ve alevleri kontrol altına alabilmek amacıyla yoğun çalışma yürütüyor.

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yangın bilgisini almalarından itibaren ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaştığını söyledi.

Ekiplerin hummalı bir çalışma yürüttüğünü belirten Akın, "Sıkıntı oluşturabilecek bir durum görünmüyor ancak gerekirse helikopterle de müdahalede bulunabiliriz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN