Çin'de 2 hastane karantinada

Çin'de 2 hastane karantinada

Çin'in Şanghay kentinde koronavirüs şüphesi nedeniyle 2 hastane karantinaya alındı.

Çin'in Şanghay kentinde Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Fudan Üniversitesi Şangay Kanser Merkezi ve Renji Hastanesi koronavirüs şüphesi sebebiyle karantinaya alındığı açıklandı.

Hastanelerde ayakta tedavi hizmetleri geçici süre askıya alınırken, hastanelerin bulunduğu çevredeki bazı yerleşim yerleri de karantinaya dahil edildiği duyuruldu.

Çin, salgının kontrol alınmasının ardından kış aylarına girilmesiyle kuzey bölgesinde artan vakalarla mücadele ediyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 103 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 88 bin 804'e yükseldiği bildirildi. Tespit edilen 103 vakadan 6'sının Şanghay kentinde kaydedildiği belirtildi. Heilongjiang eyaletinde 47 yeni vaka görüldüğü, onu 19 ile Jilin ve 18 ile Hebei eyaletinin takip ettiği ifade edildi. Başkent Pekin'de ise 3 yeni vaka kayda geçtiği aktarıldı. 

Kovid-19 nedeniyle şu anda bin 674 hastanın hastanelerde tedavi edildiği, 80'inin sağlık durumunun kritik olduğu aktarıldı. 929'unun ise herhangi bir belirti göstermeği, gözlem altında olduğu belirtildi. Son 24 saatte korona virüsten ölüm yaşanmazken, şu ana kadar toplam 4 bin 635 kişi hayatını kaybetmişti. 

Çin, Şubat ortasına kadar 50 milyon kişiyi virüse karşı aşılamayı hedefliyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN