Çin’de göçük altında kalan işçiler yazdıkları notla hayata tutundu

Çin’de göçük altında kalan işçiler yazdıkları notla hayata tutundu

Çin'in Wucailonghushan bölgesinde bir altın madeninde meydana gelen patlamada göçük altında kalan 22 madenciden 12'sinin hayatta olduğu belirtildi. Göçük altında bulunan 12 işçinin kurtarma ekiplerine ilaç istekleri ve bulundukları durumu anlatan yazılı bir not göndermeyi başardığı belirtildi.

Çin’in doğusundaki Shandong eyaletine bağlı Qixia şehrinde bulunan Wucailonghushan altın madeninde patlama meydana geldi. 22 madenci göcük altında kalırken olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edildi.

Göçük altında mahsur kalan madencilere ulaşmak için açılan kuyuya çelik halatlar uzatılmasıyla madencilerin hayatta olduklarını öğrenildi.

12 MADENCİNİN HAYATTA OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Quixia Arama Kurtarma ekibine bağlı yetkililer, 12 madencinin hayatta olduğu, 10 madencinin durumunun ise belirsiz olduğunu ifade etti. Yetkililer, madenin 5’inci orta bölümünde 11 madencinin, madenin 6’ncı orta bölümünde ise 1 kişinin olduğunu ifade etti.

"KURTARMA EKİBİNİN DURMAMASINI İSTİYORUZ"

Göçük altında bulunan 12 işçinin kurtarma ekiplerine ilaç istekleri ve bulundukları durumu anlatan yazılı bir not göndermeyi başardığı belirtildi.

mektup.jpg

Göçük altında kalan işçilere ait notta, “Acil olarak soğuk ilaç, ağrı kesici, tıbbi bant, harici antiinflamatuar ilaçlara ihtiyacımız var ve 3 kişinin yüksek tansiyonu var. Kurtarma ekibinin durmamasını diliyoruz, böylece hala ümidimiz olabilir. Teşekkürler” ifadelerine yer verildi.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN