Çin’in en eski eseri mini mini bir kuş

Çin’in en eski eseri mini mini bir kuş

Çin’de bulunan ve Çin sanatının en eski eseri olduğu ifade edilen 13 bin yıllık kuş heykelinin boyutunun 1 sterlinden daha küçük olduğu belirtildi.

Çin’de bulunan 13 bin yıllık kuş heykelinin Çin sanatının en eski eseri olduğu belirtildi. The Guardian’da yer alan habere göre heykel Doğu Asya hayvan heykelleri tarihinin kökenini 8 bin 500 yıl geriye götürdü. Avrupa veya Sibirya’da bulunan diğer antik stillere bağlı olmayan tamamen orijinal bir sanatsal geleneğe ait olduğu belirtilen heykelin, yanmış mamut kemiğinden oyulduğu ve 1 sterlinden daha küçük olduğu ifade ediliyor.

Bilinen en eski oyma sanat eserinin Almanya’nın Swabian Jura sıradağlarında keşfedilen ve 40 bin yıl öncesine tarihlendirilen mamut fildişi heykelinden hayvan ve insan figürleri olduğunu belirten araştırmacılar, Çin’in kuş heykelinin ise ise bu figürlerinden çok daha küçük olduğunu, paleolitik sanata ait en benzersiz eser olduğunu söylüyor. Çin’in bugüne kadar bilinen en eski eserleri Pekin yakınlarında bulunan 6 bin yıllık taş hayvan heykelcikleri olarak biliniyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN