Çin'in ikinci roket denemesi başarılı

Çin'in ikinci roket denemesi başarılı

Çin'in yeni nesil roketi Long March 7A'nın, ikinci denemesi başarıyla gerçekleşti. Çin Uzay, Bilim ve Teknoloji Kurumu (CASC), 2025'ten önce her yıl uzaya 3 ila 5 Long March 7A roketi fırlatmanın planlandığını açıkladı.

Çin Uzay, Bilim ve Teknoloji Kurumu (CASC) tarafından yapılan açıklamada, ikinci denemesinin başarılı birşekilde uzaya fırlatıldığını ve roketin uzay ortamı izleme gibi yeni teknolojileri test etmek için Shiyan-9 uydusunu taşıdığını belirtti.

Çin'in 2025'ten önce her yıl 3 ila 5 Long March (Uzun Yürüyüş) 7A roketi fırlatmayı planladığı aktarıldı.

Yeni nesil Long March roketleri, ağır ve hafif yükleri uzaya taşımak için uzay programı için ana fırlatıcı görevi görevi görüyor.

uzay.png

İLK GİRİŞİM BAŞARISIZ OLMUŞTU

Çin'in Long March 7A'yı fırlatmaya yönelik ilk girişimi, Mart 2020'de başarısız olmuştu. Başarısızlığın nedeni ise, Wenchang Uzay Fırlatma Merkezinde fırlatma hatası nedeniyle kalkışından kısa süre sonra kendisini infilak etmesiydi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN