Clubhouse 'dan sonra Instagram'a 'canlı oda' özelliği eklendi

Clubhouse 'dan sonra Instagram'a 'canlı oda' özelliği eklendi

Clubhouse ve Instagram arasındaki rekabet büyüdü. Clubhouse uygulamasında bulunan oda özelliği artık Instagram'da da olacak. Instagram'ın canlı oda özelliğinde aynı anda 4 grup birden konuşabilecek.

Instagram, 'canlı oda' özelliğini eklediğini duyurdu. Instagram, canlı oda özelliği ile Clubhouse'daki 'oda' konseptini platformuna taşımış oldu.

4'LÜ GRUPLAR ORTAK CANLI YAYIN YAPABİLECEK

Instagram, yeni bir güncelleme ile Clubhouse uygulamasında da olan ve 4 konuşmacının bulunduğu canlı yayına olanak tanıyan 'canlı oda (live room)' özelliğini ekledi. Bu özelliğin Instagram platformuna taşınması, Instagram'da etkileşimin çoğalacağı ve dörtlü grupların ortak canlı yayın yapabileceği anlamına geliyor. 

CANLI ODALAR AYNI ZAMANDA GELİR KAPISIDA OLACAK

​Canlı odalar aynı zamanda içerik üreticiler için yeni bir gelir kapısı da yaratıyor. Bu özellik ile takipçiler, yayın esnasında sevdikleri hesaplara destek olmak için 'rozet' satın alabiliyor ya da 'alışveriş' ve 'canlı bağış toplama' özelliklerinden kolayca faydalanabiliyor.  

Instagram tarafından yapılan açıklamada, canlı yayınlara daha fazla etkileşim özelliği ekleneceği de belirtildi.

Şirket, önümüzdeki aylarda moderatör kontrolleri ve ses özelliklerini de ekleyeceğini duyurdu. Bu açıklamadan hareketle, gelecek aylarda Clubhouse benzeri özelliklerin platformda yerini alacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN